Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Novo Nordisk έγινε η δεύτερη πολυτιμότερη εταιρεία στην Ευρώπη και απειλεί τη LVMH

tags :
H Novo Nordisk έγινε η δεύτερη πολυτιμότερη εταιρεία στην Ευρώπη και απειλεί τη LVMH
Νέο φάρμακο εκτόξευσε τη μετοχή της Novo Nordisk…
Ιστορικό ρεκόρ σημείωσε η μετοχή της Novo Nordisk μετά τις ανακοινώσεις για το φάρμακο της παχυσαρκίας που μειώνει τους καρδιακούς κινδύνους.
Ειδικότερα, οι μετοχές της εταιρείας με έδρα στην Κοπεγχάγη εκτινάχθηκαν σε ιστορικό υψηλό την Τρίτη, αφού τα βασικά αποτελέσματα από τα τεστ SELECT έδειξαν ότι το φάρμακο παχυσαρκίας Wegovy μειώνει τα καρδιαγγειακά συμβάντα και βοηθά στην απώλεια βάρους.
«Σύμφωνα με τις δοκιμές που έγιναν, συνεκρίθη η υποδόρια άπαξ εβδομαδιαία σεμαγλουτίδη 2,4 mg με εικονικό φάρμακο ως συμπλήρωμα για την πρόληψη σοβαρών ανεπιθύμητων καρδιαγγειακών συμβαμάτων (MACEs) για περίοδο έως και πέντε ετών», έγραψε η Novo Nordisk, συμπληρώνοντας:
«Η δοκιμή πέτυχε τον πρωταρχικό της στόχο αποδεικνύοντας μια στατιστικά σημαντική και ανώτερη μείωση του MACE κατά 20% για άτομα που έλαβαν θεραπεία με σεμαγλουτίδη 2,4 mg σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο».
Το τεστ έγινε σε 17.604 άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω, τα οποία ήταν υπέρβαρα, είχαν επιβεβαιωμένη καρδιαγγειακή νόσο και δεν είχαν προηγούμενο ιστορικό διαβήτη.
«Τα άτομα που πάσχουν από παχυσαρκία παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακής νόσου, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν εγκεκριμένα φάρμακα διαχείρισης βάρους που να αποδεικνύεται ότι παρέχουν αποτελεσματική διαχείριση βάρους, ενώ παράλληλα μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή καρδιαγγειακού θανάτου» δήλωσε ο Martin Holst Lange, αντιπρόεδρος ανάπτυξης στη Novo Nordisk.
Τα αποτελέσματα από τη δοκιμή ήταν αρκετά για να ανεβάσουν τις μετοχές της Novo Nordisk στην Κοπεγχάγη κατά 16%, στο ιστορικό υψηλό των 1.262 κορωνών.

Δεύτερη τη τάξει…

Έτσι η Novo Nordisk έγινε η δεύτερη πιο πολύτιμη, με όρους κεφαλαιοποίησης, εταιρεία στην Ευρώπη, με τη βιομηχανία παραγωγής ειδών πολυτελείας LVMH, που είναι στην πρώτη θέση, να νιώθει την καυτή της ανάσα…
Ειδικότερα, η κεφαλαιοποίηση της φαρμακοβιομηχανίας Novo Nordisk A/S εκτινάχθηκε την Τρίτη 8 Αυγούστου κατά 60 δισεκατομμύρια δολάρια, σε περίπου 423 δισεκατομμύρια δολάρια, πλησιάζοντας τα 442 δισεκατομμύρια δολάρια της LVMH και εδραιώνοντας τη θέση της ως δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας στην Ευρώπη.
Από τα τέλη του 2020, η μετοχή έχει τριπλασιαστεί, ξεπερνώντας άλλες ευρωπαϊκές megacaps, συμπεριλαμβανομένων των Nestle SE και ASML NV.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης