Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ κατά των Δημοκρατικών: Πρότειναν φόρο 1.000% στα ημιαυτόματα τουφέκια

Θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ κατά των Δημοκρατικών: Πρότειναν φόρο 1.000% στα ημιαυτόματα τουφέκια
Οι Δημοκρατικοί απαιτούν φόρο 1.000% στα ημιαυτόματα τουφέκια
Ειδικό φόρο κατανάλωσης 1.000% στην πώληση «συσκευών τροφοδοσίας πυρομαχικών μεγάλης χωρητικότητας και ημιαυτόματων όπλων επίθεσης» θέλουν να ψηφίσουν οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο.
Ο βουλευτής των ΗΠΑ Don «Doug» Beyer, Δημοκρατικός από τη Βιρτζίνια, και άλλοι 24 Δημοκρατικοί της Βουλής παρουσίασαν το εν λόγω νομοσχέδιο την Παρασκευή.
Υπενθυμίζεται πως παρόμοιο νομοσχέδιο εισήχθη από τον Beyer πέρυσι, κάτι το οποίο θα σήμαινε, φυσικά, ότι μόνο οι ελίτ και οι έμποροι ναρκωτικών θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά ημιαυτόματα τουφέκια (πολλά από τα οποία είναι κυνηγετικά τουφέκια) τιμωρώντας τους μεσαίους και φτωχούς εργάτες Αμερικανούς.
Το κείμενο του νέου νομοσχεδίου, HR 5135, με τίτλο «Να τροποποιηθεί ο Κώδικας Εσωτερικών Εσόδων του 1986 για την επιβολή πρόσθετου φόρου κατανάλωσης 1.000 τοις εκατό στην πώληση συσκευών τροφοδοσίας πυρομαχικών μεγάλης χωρητικότητας και ημιαυτόματων όπλων επίθεσης και για άλλους σκοπούς», δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με αυτό, τα ημιαυτόματα τουφέκια θα μπορούσαν να κοστίζουν περισσότερα από 20.000 δολάρια - ένας φόρος που ο Beyer υποστήριξε ότι «θα περιόριζε την επιδημία της ένοπλης βίας».
Αν και τα ημιαυτόματα τουφέκια όπως το AR-15 εμφανίζονται συχνά σε ειδήσεις που σχετίζονται με μαζικούς πυροβολισμούς, αυτό που συχνά παραβλέπεται από τα μέσα ενημέρωσης είναι ότι τα πιστόλια είναι τα όπλα που χρησιμοποιούνται συχνότερα σε εγκληματικές δραστηριότητες σε εθνικό επίπεδο.
Μια πρόσφατη έκθεση της ATF αναφέρει, «Τα πιστόλια αντιπροσώπευαν σχεδόν το 70% των εγκληματικών όπλων που εντοπίστηκαν μεταξύ 2017 και 2021 ».
Αυτό είναι ένα άβολο γεγονός που οι Δημοκρατικοί θα προτιμούσαν να κρατήσουν μυστικό.
Οι Δημοκρατικοί αγνοούν ότι η φορολόγηση των ημιαυτόματων τουφεκιών θα κάνει τους Αμερικανούς να κατασκευάζουν ιδιωτικά τα δικά τους πυροβόλα όπλα με 80% χαμηλότερα κιτ, τρισδιάστατους εκτυπωτές και φρέζες CNC.
Η Defense Distributed που φιλοξενεί το μεγαλύτερο αποθετήριο αρχείων τρισδιάστατων όπλων στον κόσμο (DEFCAD ) μας είπε:
Θυμηθείτε, ο Πρόεδρος Biden είπε στους δημοσιογράφους ότι “η ιδέα ότι εξακολουθούμε να επιτρέπουμε την αγορά ημιαυτόματων όπλων είναι άρρωστη.
Είναι απλά άρρωστο.
Δεν έχει καμία κοινωνική λυτρωτική αξία.
Μηδέν για κανέναν”.
Πείτε το σε οποιονδήποτε έχει χρησιμοποιήσει ημιαυτόματο να υπερασπιστεί τον εαυτό του ή άλλους, από βίαιους εγκληματίες σε περιοχές όπου δεν πηγαίνουν οι αστυνομικοί.
Η Αμερική ζει την πιο κατά των όπλων προεδρική διοίκηση που έχει δει ποτέ αυτή η χώρα, και οι ριζοσπάστες Δημοκρατικοί στο Καπιτώλιο αγνοούν τις ομοσπονδιακές στατιστικές» ότι πιστόλια, όχι ημιαυτόματα τουφέκια, χρησιμοποιούνται στα περισσότερα βίαια εγκλήματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης