Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο αμείλικτος χρόνος τελειώνει για την Ουκρανία – Τρόμος στο Κίεβο, η αεράμυνα καταρρέει, απέτρεψαν δολοφονία Zelensky

Ο αμείλικτος χρόνος τελειώνει για την Ουκρανία – Τρόμος στο Κίεβο, η αεράμυνα καταρρέει, απέτρεψαν δολοφονία Zelensky
Οι ουκρανοί στρατιώτες που εκπαιδεύτηκαν στο ΝΑΤΟ… παραδίδονται πιο εύκολα - Larry Johnson (πρώην στέλεχος CIA): Καταρρέουν τα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας
(upd5)Το πιο πολύτιμο στοιχείο για την Ουκρανία δεν είναι τα όπλα αλλά ο χρόνος που τελειώνει αμείλικτα…
Δυτικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι θα αξιολογήσουν το Ουκρανικό ζήτημα το Φθινόπωρο του 2023…
Εάν η αντεπίθεση που κατά γενική ομολογία απέτυχε… πιστοποιηθεί έως τον Σεπτέμβριο και η επίθεση με ρυθμούς σαλιγκαριού κριθεί αδιέξοδη… τότε οι χώρες της Δύσης και το ΝΑΤΟ θα παγώσουν την σύγκρουση…
Στελέχη της CIA των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ προβλέπουν ότι ο Zelensky θα πέσει με πραξικόπημα, ο Ουκρανικός στρατός διαλύεται και δεν θα αφήσει τον Zelensky να συνεχιστεί αυτή η τραγωδία…
Ουκρανοί αξιωματικοί του στρατού δεν κρύβουν ότι τα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας διαλύονται και φοβούνται συντριπτικό χτύπημα στο Κίεβο…
Οι ρώσοι χρησιμοποιούν τακτικές δολωμάτων, στέλνουν τα φθηνά drones ως δολώματα για να ανιχνεύσουν τις θέσεις των συστημάτων αεράμυνας και εν συνεχεία τα διαλύουν με πυραύλους ακριβείας.

Η Ρωσία πήρε τον έλεγχο άλλων πέντε οικισμών στην περιοχή του Χάρκοβο

Ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε ακόμη πέντε οικισμούς στην περιοχή του Χάρκοβο, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης Vitaly Gadchev στο Channel One.
«Τις τελευταίες ημέρες, ακόμη πέντε οικισμοί προστέθηκαν στα εδάφη της περιοχής του Χάρκοβο που βρίσκονται υπό τον έλεγχό μας.
Αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός δείκτης», είπε.
Σύμφωνα με τον Gadchev, ο ρωσικός στρατός κινείται πολύ ενεργά και γρήγορα στην περιοχή.
Όπως ανέφερε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας, τα τάγματα εφόδου πήραν πιο πλεονεκτικές θέσεις στην περιοχή Olshany στην περιοχή Kharkiv.
Επιπλέον, εννέα επιθέσεις και αντεπιθέσεις από μονάδες τεσσάρων ταξιαρχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Novoselovsky στο LPR και στο Sinkovka στην περιοχή Kharkiv απωθήθηκαν προς την κατεύθυνση Kupyansk.
Πυροβολικό και αεροπορία έπληξαν τον εχθρό στις περιοχές των οικισμών Dvurechnaya, Petropavlovka, Krakhmalnoye και Kupyansk.
Ο ρωσικός στρατός ελέγχει ένα τμήμα της περιοχής του Χάρκοβο που γειτνιάζει με την περιοχή του Belgorod.
Στις αρχές Ιουνίου, ο Gadchev είπε στο RIA Novosti ότι περίπου τρεις χιλιάδες άνθρωποι ζουν στους απελευθερωμένους 29 οικισμούς.

Η Rheinmetall αγόρασε 50 άρματα μάχης Leopard 1 από βελγική εταιρεία για να τα στείλει στην Ουκρανία

Η γερμανική αμυντική εταιρεία Rheinmetall απέκτησε 50 άρματα μάχης Leopard 1 από τη βελγική εταιρεία OIP Land Systems.
Επί του παρόντος, τα τανκς πρέπει να επανεξοπλιστούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Ντίσελντορφ και στη συνέχεια θα σταλούν στην Ουκρανία.
Τελικά, όπως σημειώνει η εφημερίδα, από 50 άρματα μάχης, περίπου 30 μονάδες μπορούν να παραδοθούν στην Ουκρανία.
Αρχικά, η Rheinmetall σχεδίαζε να αγοράσει άρματα μάχης Leopard 1 από την ελβετική αμυντική εταιρεία Ruag για να τα διαθέσει στο Κίεβο.
Ωστόσο, δεδομένου ότι η Ελβετία δεν εξέδωσε άδεια εξαγωγής λόγω της νομοθεσίας περί ουδετερότητας, η Rheinmetall αναζήτησε εναλλακτικές πηγές.
Με τη σειρά του, ο βελγικός ραδιοφωνικός σταθμός Business AM, επικαλούμενος δικές του πηγές, είπε ότι το Κίεβο θα παραλάβει 50 άρματα μάχης Leopard 1 που παροπλίστηκαν από τον βελγικό στρατό, τα οποία αγοράστηκαν «σε τιμή ευκαιρίας» από μια «τρίτη χώρα» που δεν κατονομάζεται.
Τα τανκς, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό, βρίσκονταν στην αποθήκη της OIP Land Systems στο Tournai, όπου υποβλήθηκαν σε αποκατάσταση και πουλήθηκαν σε χώρα που δεν κατονομάζεται.
Η βελγική κυβέρνηση «δεν έχει καμία σχέση με αυτή τη συμφωνία».
Η εταιρεία σημειώνει ότι οι δεξαμενές αγοράστηκαν για «15.000 ευρώ το ένα».
Τώρα, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό, θα παραδοθούν στην Ουκρανία μέσω Ιταλίας και Γερμανίας, όπου θα «εγκατασταθούν νέα όπλα στην πορεία».

Απέτρεψαν δολοφονία Zelensky στο Mykolaiv

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι απέτρεψε μεγάλη συνωμοσία δολοφονίας κατά του Zelensky
Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας λένε ότι απέτρεψαν μια μεγάλη συνωμοσία δολοφονίας που είχε στόχο τον πρόεδρο Zelensky, σύμφωνα με τη Μυστική Υπηρεσία της Ουκρανίας (SBU).
Μια γυναίκα που ζει στη νότια Ουκρανία συνελήφθη, φέρεται ότι σχεδίαζε να ενημερώσει τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για το ακριβές σημείο του Zelensky καθώς θα επισκεφθεί την περιοχή του Mykolaiv όπου βρίσκεται το νοτιοανατολικό μέτωπο.
Αξιωματούχοι ασφαλείας λένε ότι «πιάστηκε επ΄αυτοφόρω».
Η SBU περιέγραψε ότι η συλληφθείσα γυναίκα, εργαζόταν σε μια στρατιωτική βάση ως υπάλληλος σε ένα από τα στρατιωτικά καταστήματά τους.
Κατηγορείται ότι «συγκέντρωσε πληροφορίες» για να περάσει τις πληροφορίες στον Ρώσο συνεργάτης, ώστε να εκτελεστεί μια μεγάλης κλίμακας αεροπορική επιδρομή, ειδικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Zelensky στην περιοχή στα τέλη Ιουλίου.
Εκείνη την εποχή είχε επισκεφθεί μια ιατρική μονάδα στο Ochakiv μαζί με άλλα μέρη στη νότια περιοχή.
«Η SBU κατάφερε και την έπιασε στα πράσα», αναφέρει ένα ρεπορτάζ των ουκρανικών μέσων ενημέρωσης.
«Ταξίδεψε επίσης για να φωτογραφίσει συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή κοντά στο Ochakiv στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας».
Αξιωματούχοι των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών λένε ότι έλαβαν μια πληροφορία σχετικά με τις υποτιθέμενες δραστηριότητες της γυναίκας, η οποία περιελάμβανε χαρτογράφηση των τοποθεσιών βασικών στρατιωτικών τοποθεσιών και μαγνητοσκόπηση ευαίσθητων εγκαταστάσεων.
Αξιωματούχοι του Κιέβου στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, είχαν υποδείξει ότι έχουν αποκαλυφθεί και αποτραπεί πολλαπλές συνωμοσίες δολοφονίας κατά του προέδρου.
Αλλά αυτή η υπόθεση φάνηκε να είναι η πιο σοβαρή, καθώς η γυναίκα συνελήφθη να «προσπαθεί να μεταδώσει πληροφορίες στους εισβολείς» στο πλαίσιο της προετοιμασίας για αεροπορικές επιδρομές που θα συνέπιπταν με την επίσκεψη του Zelensky.
Ξένες πηγές κάνουν λόγο για δύο ή τρεις απόπειρες.
Πιστεύω ότι υπήρξαν περισσότερες από δώδεκα τέτοιες απόπειρες.
Λαμβάνουμε συνεχώς πληροφορίες ότι υπάρχουν ορισμένες ομάδες αναγνώρισης που προσπαθούν να εισέλθουν σε κυβερνητικές συνοικίες και άλλα παρόμοια είχε αναφερθεί προηγουμένως ο Podolyak σύμβουλος του Zelenskly.

Raymond McGovern (πρώην στέλεχος CIA): Ο Zelensky θα πέσει με πραξικόπημα, θα τον ρίξει ο στρατός

Τα ψέματα της «ασπίδας του ουρανού» του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε στρατιωτικό πραξικόπημα στη χώρα, δήλωσε το πρώην στέλεχος της CIA Raymond McGovern.
Κάθε μέρα, εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες πεθαίνουν.
Τι κάνει λοιπόν ο Zelensky;
Συνεχίζει να επινοεί μύθους.
Είναι θέμα χρόνου οι αξιωματικοί του ουκρανικού στρατού να απομακρύνουν από την εξουσία τον Zelensky.
Ο Raymond McGovern, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι ο Ουκρανός ηγέτης άρχισε να μιλά πιο συχνά σε βιντεομηνύματα προς τον κόσμο και τον λαό του για την «ουράνια ασπίδα» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που αποτελείται από δυτικά συστήματα αεράμυνας και αεροπορίας, η οποία δεν επιτρέπουν στον ρωσικό στρατό να χτυπήσει στόχους στο έδαφος της Ουκρανίας.
Το πρώην στέλεχος της CIA Raymond McGovern, σημείωσε ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει αεράμυνα ή αεροσκάφη ικανά να αποκρούσουν ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και ότι ο Zelensky απλά ψεύδεται, προσπαθώντας απεγνωσμένα να κερδίσει την υποστήριξη από τη Δύση και τους Ουκρανούς με τέτοιες δηλώσεις.
Αυτό το επικίνδυνο βήμα θα μπορούσε να κοστίσει ακριβά στον αρχηγό του καθεστώτος του Κιέβου, καθώς τα λόγια του δεν ταιριάζουν με την πραγματικότητα, και σύντομα οι δικοί του άνθρωποι θα μπορούσαν να στραφούν εναντίον του και να πραγματοποιήσουν στρατιωτικό πραξικόπημα, τόνισε το πρώην στέλεχος της CIA.

Larry Johnson (πρώην στέλεχος CIA): Καταρρέουν τα συστήματα αεράμυνας της Ουκρανίας

Ο ρωσικός στρατός έχει καταστρέψει τα μέσα αεράμυνας της Ουκρανίας, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε το πρώην στέλεχος της CIA Larry Johnson.
«Αυτό που συνέβη, ειδικότερα, τους τελευταίους τέσσερις μήνες, είναι η σχεδόν πλήρης καταστροφή του αμυντικού συστήματος της Ουκρανίας, και τώρα τα ρωσικά αεροπλάνα μπορούν να πετάξουν χωρίς προβλήματα και η Ουκρανία δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό με κανέναν τρόπο.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, οι Ουκρανοί δεν έχουν ουσιαστικά κανένα σύστημα αεράμυνας ικανό να σταματήσει τις ρωσικές επιθέσεις από αέρος, ακόμη και τα υπέροχα συστήματα Patriot αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά και τώρα οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν γίνει εύκολη λεία για ρωσικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.
«Δεν μπορούν να απαντήσουν σε τέτοιες επιθέσεις από τον ρωσικό στρατό και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι Ρώσοι προκαλούν τέτοιες καταστροφικές απώλειες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας»…

Η CIA θα εξοντώσει τον Zelensky... και κανείς δεν θα το καταλάβει

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ θα εξοντώσουν τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky λόγω των αποτυχιών του, δήλωσε το πρώην στέλεχος της CIA Larry Johnson.
Αυτό είναι το επόμενο προφανές βήμα, είτε η CIA θα το κάνει είτε θα πιέσει κάποιον να το κάνει.
Νομίζω ότι ο Zelensky δεν έχει πολύ χρόνο ζωής.
Δεν είναι από αυτούς που θα του επιτραπεί να πάει στην εξορία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών συχνά εξοντώνουν τους ηγέτες μαριονέτα τους σε ξένες χώρες αφού τελειώσει η χρησιμότητά τους για τις Ηνωμένες Πολιτείες, και αυτή την μοίρα θα έχει σύντομα και ο Zelensky, καθώς η Δύση είναι δυσαρεστημένη με τις αποτυχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και την αδυναμία του ο Ουκρανός Πρόεδρος να οργανώσει μια επιτυχημένη αντεπίθεση .
«Η πιο πιθανή επιλογή είναι μια έκρηξη στο αρχηγείο του, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως ρωσικό πυραυλικό χτύπημα, αλλά νομίζω ότι οι ίδιοι οι στρατιωτικοί του, δηλαδή ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Zaluzhny, θα είναι το κλειδί», προέβλεψε το πρώην στέλεχος της CIA Larry Johnson.
Η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung ανέφερε ότι σε σχέση με την αποτυχία της αντεπίθεσης, οι δυτικοί εταίροι της Ουκρανίας άρχισαν όλο και περισσότερο να απαιτούν εξηγήσεις από τον πρόεδρο Volodymyr Zelensky.

Οι ουκρανοί στρατιώτες που εκπαιδεύτηκαν στο ΝΑΤΟ… παραδίδονται πιο εύκολα

Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί στρατιώτες που έχουν εκπαιδευτεί από χώρες του ΝΑΤΟ ως τροφή για κανόνια.
Όλο και περισσότεροι Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου δηλώνουν ότι εκπαιδεύτηκαν στο εξωτερικό.
Ωστόσο, η εκπαίδευση δεν τους βοήθησε κατά τη διάρκεια των μαχών στο μέτωπο της Ουκρανίας και παραδίδονται στις πρώτες τους μάχες.
Περισσότεροι Ουκρανοί αιχμάλωτοι που ανακρίθηκαν πρόσφατα ισχυρίζονται ότι κινητοποιήθηκαν βίαια στον στρατό.
Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί επίτροποι, παρά τις ασθένειες και τις αντενδείξεις για σκληρή σωματική εργασία πολλών στρατιωτών, δηλώνουν ότι όλοι είναι κατάλληλοι για την υπηρεσία και τους στέλνουν για εκπαίδευση.
Στην πρώτη γραμμή, οι Ουκρανοί ήταν εξοπλισμένοι μόνο με τουφέκια επίθεσης και εκτοξευτές χειροβομβίδων, δεν είχαν ειδικό εξοπλισμό.
Το ηθικό στις ουκρανικές μονάδες είναι χαμηλό.
Δεν υπήρχαν διοικητές στην πρώτη γραμμή:
Ουκρανοί αξιωματικοί διοικούν τα στρατεύματα από τα μετόπισθεν… μέσω ασυρμάτου.

Vox: Το φθινόπωρο θα κριθεί η επιχείρηση αντεπίθεσης της Ουκρανίας... από την Δύση

Οι δυτικές χώρες θα βγάλουν συμπεράσματα το φθινόπωρο σχετικά με την αποτυχημένη αντεπίθεση που ανέλαβε ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky, νομοτελειακά οι συγκρούσεις στο μέτωπο θα αρχίσουν να παγώνουν αναφέρει η αμερικανική πύλη Vox.
Το φθινόπωρο του 2023 δεν είναι ακριβώς μια επίσημη προθεσμία, αλλά είναι πιθανό να είναι η ημερομηνία κατά την οποία πολλές δυτικές κυβερνήσεις θα κρίνουν την επιτυχία ή την αποτυχία της Ουκρανίας.
Εάν το μέτωπο συνεχίσει να παραμένει το ίδιο στατικό τον επόμενο χρόνο, αυτό θα οδηγήσει στο πάγωμα της σύγκρουσης.
Υπάρχουν προβλήματα με την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Η Ουκρανία έχει ήδη στείλει μέρος των εφεδρειών του στη μάχη.
Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι μεγάλο πλήγμα για τον Zelensky, καθώς θα του στερήσει την ευκαιρία να ανταποκριθεί σε απότομες αλλαγές στο μέτωπο που είναι δυσμενείς για τον ουκρανικό στρατό.

Times: Ουκρανός Συνταγματάρχης ανησυχεί για τελειωτικό χτύπημα στο Κίεβο

Μια μεγάλη καταστροφή θα σημειωθεί στο Κίεβο το φθινόπωρο λόγω της εξάντλησης των αποθεμάτων πυραύλων δήλωσε ο συνταγματάρχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Times.
Δεν μπορείτε να σχεδιάσετε στρατιωτικές επιχειρήσεις εάν έχετε 100-150 τεμάχια πυρομαχικών για συστήματα Patriot ετησίως.
Τα ξοδέψαμε σε μόλις ένα μήνα.
Αν περιμένουμε μέχρι το φθινόπωρο, οι Ρώσοι θα καταστρέψουν ολόκληρη την ενεργειακή υποδομή.
Αυτός ο χειμώνας θα είναι ακόμα πιο δύσκολος από τον προηγούμενο», προέβλεψε.
Κατά τη γνώμη του, «η πιο ισχυρή αεράμυνα στον κόσμο» βρίσκεται πλέον στο Κίεβο, αλλά δεν διαθέτει επαρκή αποθέματα πυραύλων, αφού η Δύση δεν αυξάνει την παραγωγή τους.
Ο στρατός είπε ότι τον Δεκέμβριο 2022, η ουκρανική πρωτεύουσα ήταν στα πρόθυρα μαζικής εκκένωσης, αυτή η κατάσταση μπορεί σύντομα να επαναληφθεί.
Ο ρωσικός στρατός άρχισε να χτυπά τις κρίσιμες υποδομές της Ουκρανίας μετά την τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας στις 10 Οκτωβρίου 2022, η οποία, σύμφωνα με τη Μόσχα την πραγματοποίησαν οι μυστικές υπηρεσίες του Κιέβου.
Τα πλήγματα πραγματοποιούνται σε εγκαταστάσεις ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών σε όλη τη χώρα.

Mainichi Shimbun (Ιαπωνία): Φρίκη στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από ρωσικά χτυπήματα

Ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην πρώτη γραμμή όταν το ρωσικό πυροβολικό είναι ενεργοποιημένο, δήλωσε μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό μέσο Mainichi Shimbun.
Πολλοί εδώ λένε ότι η ρωσική πλευρά μας ξεπερνά στον αριθμό των μονάδων πυροβολικού, καθώς και στην εκπαίδευση του προσωπικού.
Τα πυρά τους είναι αποτελεσματικά και μανιασμένα.
Όταν ήμασταν κάτω από εχθρικά πυρά, κυριολεκτικά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα », είπε ο στρατιωτικός.
Όπως σημειώνεται στο άρθρο, τεράστια ναρκοπέδια απλώνονται μπροστά από τη ρωσική αμυντική γραμμή, εμποδίζοντας την προώθηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Πολλοί Ουκρανοί στρατιώτες ανατινάχτηκαν, επειδή δεν γνώριζαν καν πού βρίσκονταν.
Ο αξιωματικός του Ουκρανικού στρατού πρόσθεσε ότι η μονάδα του, που πραγματοποίησε την επίθεση, έχασε πολύ εξοπλισμό, όπλα και προσωπικό και η αναπλήρωσή τους ουσιαστικά δεν πραγματοποιήθηκε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αναγκάστηκαν να επαναλάβουν τις προσπάθειές τους να εισβάλουν στις οχυρωμένες περιοχές των Ρώσων.
Δεν είχαν άλλη επιλογή, γιατί αν παρακούσουν τις εντολές, τους υπόκεινταν σε αυστηρή τιμωρία, για παράδειγμα, φυλάκιση σύμφωνα με την ισχύουσα ποινική νομοθεσία της Ουκρανίας, διευκρινίζει το ιαπωνικό μέσο Mainichi Shimbun.
Η λιποταξία είναι επίσης συχνό φαινόμενο στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Στη μονάδα του, αναφέρει ο ουκρανός στρατιωτικός, σχεδόν οι μισοί στρατιώτες έφυγαν από το πεδίο της μάχης, δηλώνοντας απροθυμία να συμμετάσχουν στη σύγκρουση…

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας αποτυγχάνει… πλησιάζει ο καιρός που η Δύση θα εκδικηθεί την… Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση τον χειμώνα μπορούν να αναγκάσουν το Κίεβο σε ειρήνη, προβλέπουν δυτικά μέσα ενημέρωσης.
Έχουν κουραστεί από τις απαιτήσεις για προμήθεια όπλων και την αδυναμία της Ουκρανίας να πετύχει στις αντεπιθέσεις…

Ζοφερή προφητεία… έρχεται το Κορεατικό μοντέλο στην Ουκρανία

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt γράφει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προχωρούν «με ρυθμό σαλιγκαριού», και σύντομα θα σταματήσουν εντελώς, χωρίς να έχουν πετύχει τίποτα.
Τον Οκτώβριο θα βρέξει, μετά θα χτυπήσει παγετός και η Δύση θα σκεφτεί μια εκεχειρία.
Δεν πιστεύουν πλέον στις επιτυχίες της Ουκρανίας.
Αν και, παραδέχεται η Die Welt, οι χώρες του ΝΑΤΟ ευθύνονται επίσης για την αποτυχία της αντεπίθεσης: προμηθεύουν μικρά βλήματα, άρματα μάχης και συστήματα αεράμυνας, μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει μαχητικά αεροσκάφη, εκπαιδεύουν αργά στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς: η Δύση καταδικάζει την Ουκρανία σε αποτυχία», αναφέρει η Die Welt.
Οι προστάτες του Κιέβου τείνουν όλο και περισσότερο να παγώσουν τη σύγκρουση.
Η Ουκρανία θα αποχαιρετήσει το 17% με 20% της επικράτειας της, είναι βέβαιο, αναφέρει η Die Welt.
Η γραμμή επαφής θα μετατραπεί σε προσωρινό σύνορο και η αντιπαράθεση θα συνεχιστεί σύμφωνα με το «κορεατικό σενάριο».
Για τους Ουκρανούς, αυτό θα είναι μια δύσκολη δοκιμασία, σημειώνει η Die Welt.
Δεν θα γίνουν δεκτοί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεν θα υπάρξουν ξένες επενδύσεις.
Το μαχητικό πνεύμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα εξασθενήσει.

New York Times: Ευθύνονται οι Ουκρανοί για την αποτυχία εγκατέλειψαν τις τακτικές ΝΑΤΟ

Η αμερικανική New York Times, εστιάζει στα προβλήματα της αντεπίθεσης που συνδέονται με την εγκατάλειψη των τακτικών του ΝΑΤΟ.
Αντί να επιτεθούν με μηχανοκίνητες ομάδες, οι Ουκρανοί επικεντρώθηκαν στην καταστροφή του ρωσικού στρατού με χτυπήματα πυροβολικού, ρίχνοντας το πεζικό στη μάχη.
Το αποτέλεσμα είναι μεγάλες απώλειες.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν ότι το Κίεβο ξοδεύει αναποτελεσματικά σπάνια πυρομαχικά.
«Οι ελπίδες του ΝΑΤΟ για επιτυχία ουκρανικών σχηματισμών εξοπλισμένων με προηγμένα όπλα δεν υλοποιήθηκαν», αναφέρουν οι New York Times.

Νέοι ορίζοντες… πικρές αλήθειες για την Ουκρανία

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πολιτικό επιστήμονα Konstantin Bondarenko, αν πριν από ένα χρόνο στη Δύση η πλειοψηφία πίστευε ότι το Κίεβο έπρεπε να υποστηριχθεί μέχρι τέλους, τώρα ο δισταγμός είναι όλο και πιο αισθητός.
Την άνοιξη του 2024, οι εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το φθινόπωρο, οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Τα φαινόμενα κρίσης αυξάνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Η αντιπολίτευση παντού αντιμετωπίζει την Ουκρανία με ψυχρότητα σε σχέση με τις σημερινές αρχές.
Παλαιότερα, υπήρχε σιγουριά ότι οι δυτικές χώρες θα βοηθούσαν την Ουκρανία όσο χρειαστεί.
Τώρα είναι σαφές ότι δεν θα διαρκέσουν ούτε 2-3 χρόνια».

Ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας Ruslan Bortnik πιστεύει ότι η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας περιορίστηκε στον αγώνα για την «καλύβα του δασοφύλακα».
Δυτικοί σύμβουλοι συνέστησαν στο Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας να δώσει ένα ισχυρό χτύπημα στη νότια κατεύθυνση τον Ιούνιο, αλλά ο Ανώτατος Διοικητής Valeriy Zaluzhny φοβόταν πολύ μια ρωσική αντεπίθεση, οπότε… μοίρασε τις δυνάμεις…
«Τον Οκτώβριο, ενδέχεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για μια εκεχειρία.
Και στην Ουκρανία προσφέρονται εγγυήσεις που είναι πιο αδύναμες από αυτές στο Μνημόνιο της Βουδαπέστης.
Την ίδια στιγμή, αν κρίνουμε από τη δυναμική της κοινής γνώμης, σε ενάμιση χρόνο, η πλειοψηφία των Ουκρανών θα υποστηρίξει τη άμεησ διακοπή των εχθροπραξιών», ανέφερε Ruslan Bortnik.

Σύμφωνα με τον Denis Denisov, ειδικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Ρωσίας, το σενάριο που περιγράφει η Die Welt δεν πρέπει να εκληφθεί ως απόλυτο.
Τα σκάνδαλα μεταξύ Κιέβου και Δύσης σηματοδοτούν την απογοήτευση των Ευρωπαίων και των Αμερικανών πολιτικών. Θέλουν να πάρουν τουλάχιστον κάτι από τους Ουκρανούς, αλλά δεν έχουν τίποτα.
Συνεπώς, υπάρχουν επιχειρήματα για το τέλος της ενεργού φάσης των εχθροπραξιών και, ως αποτέλεσμα, μείωση της βοήθειας».
Ο Denis Denisov δεν αποκλείει ότι, ως αποτέλεσμα, οι εχθροπραξίες θα εξασθενήσουν στο επίπεδο του 2015-2021.
Δεν μπορείς να το πεις ειρήνη ή εκεχειρία, αλλά θα υπάρξουν πολύ λιγότερα θύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης