Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όλο το ΝΑΤΟ πολεμά τη Ρωσία - Medvedev: Θα συντριβούν όπως το 2008 στη Γεωργία - Ειρήνη με τους όρους μας

Όλο το ΝΑΤΟ πολεμά τη Ρωσία - Medvedev: Θα συντριβούν όπως το 2008 στη Γεωργία - Ειρήνη με τους όρους μας
Προσπαθούν και πάλι να μας εξαφανίσουν, αλλά η νίκη είναι δική μας υποστηρίζει ο Medvedev
Σχετικά Άρθρα
Aν και ολόκληρο το ΝΑΤΟ μας πολεμά ανοιχτά, έχουμε πολλές δυνάμεις για να φέρουμε εις πέρας τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και να επιβάλλουμε την ειρήνη με τους όρους μας υποστηρίζει ο Dmitry Medvedev, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο οποίος κάνει σύγκριση της σημερινής κατάστασης στην Ουκρανία με τον πόλεμο του 2008 με τη Γεωργία.
«Όλο το σύστημα του ΝΑΤΟ ουσιαστικά πολεμά ανοιχτά εναντίον μας.
Έχουμε αρκετή δύναμη για να φέρουμε εις πέρας όλα τα καθήκοντα που έχουν οριστεί στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής μας επιχείρησης.
Όπως συνέβη τον Αύγουστο του 2008, οι εχθροί μας θα συντριβούν, και η Ρωσία θα επιτύχει την ειρήνη με τους δικούς της όρους.
Η νίκη είναι δική μας» υποστηρίζει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev αναφερόμενος στη συμπλήρωση 15 ετών από την έναρξη του πολέμου Ρωσίας – Γεωργίας που είχε ως αποτέλεσμα η Γεωργία να χάσει τα εδάφη της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.

Θέλουν να μας εξαφανίσουν

«Ακριβώς πριν 15 χρόνια, η Ρωσία απάντησε αποφασιστικά στην άθλια επίθεση που έγινε στο Tskhinvali (σ.σ. η πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας), δίνοντας ένα σκληρό μάθημα στον επιτιθέμενο.
Οι ΗΠΑ και οι υποτελείς τους τότε δεν είχαν την εμπειρία.
Σήμερα, ξανά, διεξάγουν έναν εγκληματικό πόλεμο μέσω… αντιπροσώπου, προσπαθώντας και πάλι να εξαφανίσουν τη Ρωσία από προσώπου γης» τονίζει ο Medvedev, αναφερόμενος στην επίθεση της Γεωργίας κατά της Νότιας Οσετίας που είχε ως αποτέλεσμα και τη στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας.

Και τότε πίσω από τον Saakashvili όλη η Δύση

Σύμφωνα με τον Medvedev, και τότε όλη η συλλογική Δύση βρισκόταν πίσω από τον πρόεδρο της Γεωργίας, Mikheil Saakashvili, επιχειρώντας και πάλι να προκαλέσει αναταραχή στα σύνορα της Ρωσίας.
«Σε πέντε ημέρες, οι ένοπλες δυνάμεις μας τιμώρησαν γρήγορα και αυστηρά τους θρασύδειλους εθνικιστές.
Προστάτευσαν το λαό μας που ζούσαν στην Αμπχαζία και στη Νότια Οσετία από τους εχθρούς.
Έδωσαν στα νέα κράτη την ευκαιρία να αναπτυχθούν με την υποστήριξη της Ρωσίας» επισημαίνει ο Medvedev.
Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια του 5νθήμερου πολέμου του 2008, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες, εκ των οποίων οι 72 ήταν Ρώσοι.
Στις 26 Αυγούστου 2008, η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Νότιας Οσετίας και την αυτονομία της Αμπχαζίας.

O Zelensky θα έχει την τύχη… του Saakashvili

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky θα έχει την ίδια τύχη με αυτή του τέως προέδρου της Γεωργίας, Mikheil Saakashvili, ο οποίος είναι φυλακισμένος με κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και βαριάς σωματικής βλάβης σε βουλευτή της αντιπολίτευσης ενώ νοσηλεύεται με πολλές, βαριές ασθένειες.
Αυτό αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Vyacheslav Volodin, ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας.
«Οι μαριονέτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης έχουν πάντα το ίδιο τέλος.
Τις ξεφορτώνονται.
Τον Saakashvili τον θυμούνται μόνο επειδή μάσησε τη γραβάτα του.
Πλέον είναι ένας παρίας στη φυλακή.
Ο Zelensky είναι ο επόμενος» αναφέρει στην ανάρτηση του ο Volodin, ο οποίος υποστήριξε πως τον Αύγουστο του 2008 ο Saakashvili ως πρόεδρος της Γεωργίας διέταξε επίθεση στην επαρχία της Νότιας Οσετίας, έχοντας τη υποστήριξη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που έδωσαν χρήματα, όπλα και εκπαίδευσαν τους Γεωργιανούς στρατιώτες.
«Η ιστορία επαναλαμβάνεται τώρα με τον Zelensky.
Τώρα ο Saakashvili εκτίει ποινή για εγκλήματα που διαπράχθηκαν επί της προεδρίας του.
Το ίδιο περιμένει και τον Zelensky» υπογραμμίζει ο Volodin.

Τι συνέβη με τον Saakashvili

Υπενθυμίζεται πως ο Saakashvili διετέλεσε δύο φορές πρόεδρος της Γεωργίας (από το 2004 έως το 2012) αλλά και κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού.
Ο Saakashvili ήταν αυτός που οδήγησε τη Γεωργία στον πόλεμο με τη Ρωσία το 2008, ο οποίος έληξε μέσα σε πέντε ημέρες και αφού η Γεωργία είχε χάσει όλα τα αμφισβητούμενα εδάφη της Αμπχαζίας και της Οσετίας.
Κατόπιν καταδικάστηκε από δικαστήριο της Τιφλίδας ερήμην σε έξι χρόνια φυλάκιση για ξυλοδαρμό βουλευτή της αντιπολίτευσης αλλά και για κατάχρηση εξουσίας και το 2021, όταν επέστρεψε κρυφά στη Γεωργία, συνελήφθη και φυλακίστηκε.
Πλέον βρίσκεται σε κλινική και είναι αντιμέτωπος με σειρά σοβαρών ασθενειών, που όπως υποστηρίζει, είναι προϊόν δηλητηρίασης από βαρέα μέταλλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης