Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky θα έχει την τύχη του Saakashvili - Οι μαριονέτες των ΗΠΑ και της ΕΕ έχουν το ίδιο τέλος…

Ο Zelensky θα έχει την τύχη του Saakashvili - Οι μαριονέτες των ΗΠΑ και της ΕΕ έχουν το ίδιο τέλος…
Ο Saakashvili διετέλεσε δύο φορές πρόεδρος της Γεωργίας και σήμερα είναι στη φυλακή, αντιμέτωπος με πολλές ασθένειες
(upd) Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky θα έχει την ίδια τύχη με αυτή του τέως προέδρου της Γεωργίας, Mikheil Saakashvili, ο οποίος είναι φυλακισμένος με κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και βαριάς σωματικής βλάβης σε βουλευτή της αντιπολίτευσης και αντιμέτωπος με πολλές, βαριές ασθένειες.
Αυτό αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Vyacheslav Volodin, ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας.
«Οι μαριονέτες των ΗΠΑ και της Ευρώπης έχουν πάντα το ίδιο τέλος.
Τις ξεφορτώνονται.
Τον Saakashvili τον θυμούνται μόνο επειδή μάσησε τη γραβάτα του.
Πλέον είναι ένας παρίας στη φυλακή.
Ο Zelensky είναι ο επόμενος» αναφέρει στην ανάρτηση του ο Volodin, ο οποίος υποστήριξε πως τον Αύγουστο του 2008 ο Saakashvili ως πρόεδρος της Γεωργίας διέταξε επίθεση στην επαρχία της Νότιας Οσετίας, έχοντας τη υποστήριξη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που έδωσαν χρήματα, όπλα και εκπαίδευσαν τους Γεωργιανούς στρατιώτες.
«Η ιστορία επαναλαμβάνεται τώρα με τον Zelensky.
Τώρα ο Saakashvili εκτίει ποινή για εγκλήματα που διαπράχθηκαν επί της προεδρίας του.
Το ίδιο περιμένει και τον Zelensky» υπογραμμίζει ο Volodin.

Ποιος είναι ο Saakashvili

Ο Mikhail Saakasvili υπήρξε Γεωργιανός και Ουκρανός πολιτικός, με φιλοδυτικές πεποιθήσεις, ο οποίος διετέλεσε δύο φορές πρόεδρος της Γεωργίας (από το 2004 έως το 2012) αλλά και κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού.
Ο Saakashvili ήταν αυτός που οδήγησε τη Γεωργία στον πόλεμο με τη Ρωσία το 2008, ο οποίος έληξε μέσα σε πέντε ημέρες και αφού η Γεωργία είχε χάσει όλα τα αμφισβητούμενα εδάφη της Αμπχαζίας και της Οσετίας.
Μετά τις εκλογές του 2013 ο Saakashvili εγκατέλειψε την Γεωργία και εγκαταστάθηκε στην Ουκρανία, όπου έχοντας τη στήριξη του ουκρανικού κινήματος Euromaidan έγινε κυβερνήτης της Οδησσού, ενώ απέκτησε και την ουκρανική υπηκοότητα.
Την ίδια περίοδο, δικαστήριο της Τιφλίδας στη Γεωργία τον καταδίκασε ερήμην σε έξι χρόνια φυλάκιση για ξυλοδαρμό βουλευτή της αντιπολίτευσης αλλά και για κατάχρηση εξουσίας.
Ο Saakashvili έχασε την ουκρανική υπηκοότητα το 2016 και αφού κατηγόρησε τον τότε Ουκρανό πρόεδρο Petro Poroshenko ότι επέτρεψε τη διαφθορά στην Οδησσό και στην Ουκρανία, για την ξαναπάρει αργότερα με απόφαση του προέδρου Zelensky.
To 2021 επέστρεψε στη Γεωργία, όπου συνελήφθη και φυλακίστηκε.
Πλέον βρίσκεται σε κλινική και είναι αντιμέτωπος με σειρά ασθενειών, που όπως υποστηρίζει, είναι προϊόν δηλητηρίασης από βαρέα μέταλλα.
Όσον αφορά τις εις βάρος του κατηγορίες, υποστηρίζει ότι είναι πολιτικά υποκινούμενες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης