Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε επίθεση στην περιοχή του Kharkiv, παίρνοντας τον έλεγχο αρκετών οικισμών

Guardian: Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε επίθεση στην περιοχή του Kharkiv, παίρνοντας τον έλεγχο αρκετών οικισμών
Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν βάλει στο στόχαστρο την περιοχή του Kharkiv
Τις τελευταίες εβδομάδες, η ένταση των επιχειρήσεων επίθεσης έχει αυξηθεί... αλλά όχι από τους Ουκρανούς, αλλά από τους Ρώσους.
Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν βάλει στο στόχαστρο την περιοχή του Kharkiv , προκειμένου να πάρουν τον έλεγχο της βορειοανατολικής περιοχής... αναφέρουν οι Guardian.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η επιχείρηση των ρωσικών δυνάμεων ξεκίνησε μετά από μια σειρά ηττών του ουκρανικού στρατού στην κατεύθυνση Zaporozhye.
Ως αποτέλεσμα επιθετικών ενεργειών, η Ρωσία κατάφερε να απελευθερώσει αρκετούς οικισμούς σε αυτό το μέρος, διευκρινίζει η δημοσίευση.
Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα αποσπάσματα επίθεσης της ομάδας στρατευμάτων Zapad είχαν βελτιώσει τη θέση κατά μήκος της πρώτης γραμμής κοντά στους οικισμούς Olshana και Pershotravneve στην περιοχή του Kharkiv
Τις τελευταίες τρεις ημέρες, η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθε σε 11 χιλιόμετρα κατά μήκος του μετώπου και περισσότερα από 3 χιλιόμετρα στο βάθος της άμυνας του εχθρού, ανέφερε το υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης