Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 200 εκ. ευρώ στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία

Νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 200 εκ. ευρώ στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία
Εξοπλισμός για αποναρκοθέτηση, πύραυλοι για Patriot, αντιαρματικά στο νέο πακέτο βοήθειας
Ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα Τρίτη 8/8 οι ΗΠΑ.
«Η κυβέρνηση του Joe Biden θα ανακοινώσει νέα βοήθεια ύψους 200 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία» καθώς αρχίζει να αποδεσμεύει κεφάλαια της τάξης των 6,2 δις δολαρίων, τα οποία αποκαλύφθηκαν κατόπιν λογιστικού λάθους που είχε κάνει το Πεντάγωνο.
Στο νέο αυτό πακέτο θα συμπεριληφθεί μεταξύ άλλων στρατιωτικός εξοπλισμός για την αποναρκοθέτηση περιοχών, αντιαρματικά όπλα TOW και ΑΤ4, όπλα και πυρομαχικά, πυραύλους για το αντιαεροπορικό σύστημα Patriot, ρουκέτες για τα συστήματα GMLRS, αντιαρματικούς πυραύλους Javelin.
Δημοσίευμα της Washington Post, το οποίο ανέλυσε επίσημα στοιχεία τόσο από το Πεντάγωνο όσο και από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, υποστηρίζει πως από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, έχει δώσει πάνω από 66 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που καθιστά το Κίεβο, τον μεγαλύτερο αποδέκτη βοήθειας από τις ΗΠΑ από το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και μετά, όταν και με το σχέδιο Marshall οι Αμερικάνοι συνέδραμαν στην ανασυγκρότηση της Ευρώπης.

Τα στοιχεία

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από τα 66,2 δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερα από 43 δις δολάρια έχουν δοθεί ως άμεση στρατιωτική βοήθεια.
Συγκεκριμένα, η Ουάσινγκτον έστειλε στο Κίεβο στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας περίπου 23,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Πεντάγωνο, ανέλαβε μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις να στηρίξει την Ουκρανία και να χρηματοδοτήσει με 18 δισεκατομμύρια δολάρια την παραγωγή όπλων και παρείχε επιδοτήσεις για την αγορά δυτικών όπλων αξίας 1,5 δις δολαρίων.
Επιπλέον, οι ΗΠΑ έχουν συνδράμει με 20,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο της οικονομικής βοήθειας, ενώ έχουν διαθέσει και 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης