Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Η Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κατηγορεί το AfD για φιλορωσική στάση - «Απειλούν την ευρωπαϊκή σταθερότητα»

Γαλλία: Η Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κατηγορεί το AfD για φιλορωσική στάση - «Απειλούν την ευρωπαϊκή σταθερότητα»
Πυρά εξαπέλυσε στο AfD η Γαλλίδα Υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων υποστηρίζοντας πως η φιλορωσική στάση του κόμματος δεν συνάδει με την πολιτική της ΕΕ
Το γερμανικό ακροδεξιό πολιτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αποτελεί «κίνδυνο για την ευρωπαϊκή σταθερότητα», δήλωσε τη Δευτέρα(7/8)  η Γαλλίδα Υπουργός για την Ευρώπη Laurence Boone.
«Η Εναλλακτική για τη Γερμανία ιδρύθηκε επί τη βάση του ότι μισεί τους αποδιοπομπαίους τράγους», είπε η Laurence Boone στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI, καθώς κατηγόρησε το κόμμα ότι είναι φιλορωσικό και ότι η στάση του δεν ευνοεί την Ουκρανία.
«Η Ρωσία είναι έτοιμη να λιμοκτονήσει πολλές αφρικανικές χώρες προκειμένου να αποσταθεροποιήσει τον κόσμο», πρόσθεσε.
Ενώ επεσήμανε πως «η άνοδος του AfD αποτελεί κίνδυνο για την ευρωπαϊκή σταθερότητα» ακριβώς επειδή υποστηρίζει αυτές τις τακτικές.
Υπενθυμίζεται πως στις συνεδριακές θέσεις του AfD -που αποφασίστηκαν στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος- η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται κατανοητή ως ένα «αποτυχημένο project».
Οι εκπρόσωποι της Εναλλακτικής για τη Γερμανία ψήφισαν υπέρ ενός προγράμματος που αξιώνει να μεταρρυθμίσει το «υπερκράτος της ΕΕ», βάζοντας τέλος στον γραφειοκρατικό έλεγχο των Βρυξελλών και ενισχύοντας τον ρόλο των εθνικών κοινοβουλίων.
Ως προς τον πόλεμο στην Ουκρναία, τα ηγετικά στελέχη του AfD, επικρίνουν σταθερά την στάση του Καγκελάριου Olaf Scholz, αντιτάσσονται στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία και υποστήριζουν ότι ο τερματισμός των εισαγωγών ενέργειας από τη Ρωσία ήταν ενάντια στα εθνικά συμφέροντα της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης