Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Χιλιάδες στρατιώτες αναπτύσσονται στην Ερυθρά Θάλασσα - Προς επικίνδυνη όξυνση με το Ιράν

ΗΠΑ: Χιλιάδες στρατιώτες αναπτύσσονται στην Ερυθρά Θάλασσα - Προς επικίνδυνη όξυνση με το Ιράν
Η τακτική των ΗΠΑ υλοποιείται με την ανάπτυξη των πολεμικών πλοίων USS Bataan και USS Carter Hall, που όπως ισχυρίζεται η διοίκηση του 5ου Στόλου παρέχουν «μεγαλύτερη ευελιξία και δυνατότητες στα ύδατα»
Περισσότεροι από 3.000 Αμερικανοί ναύτες και πεζοναύτες με δύο πολεμικά πλοία έχουν φτάσει στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα, οι αμερικανοί ναύτες και πεζοναύτες μετεγκαταστάθηκαν στην Ερυθρά Θάλασσα την Κυριακή μετά τη διέλευση μέσω της Διώρυγας του Σουέζ σε μια κίνηση που είχε προαναγγελθεί προ μηνών, ανέφερε ο πέμπτος στόλος των ΗΠΑ σε επίσημη δήλωση τη Δευτέρα (7/8).
Η εν λόγω κίνηση, με στόχο τον έλεγχο των υδάτινων διαδόμων του Κόλπου, -ζωτικής σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο πετρελαίου- έρχεται να οξύνει την προϊούσα κλιμάκωση των σχέσεων των ΗΠΑ με το Ιράν, με την Τεχεράνη να κατηγορεί ανοιχτά την Ουάσινγκτον ότι πυροδοτεί περαιτέρω την περιφερειακή ένταση.
Άλλωστε, η ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή έρχονται, με την σειρά τους, ως απάντηση στις απόπειρες του Ιράν για κατάληψη δεξαμενόπλοιων με διεθνείς σημαίες.
Η τακτική των ΗΠΑ υλοποιείται με την ανάπτυξη των πολεμικών πλοίων USS Bataan και USS Carter Hall, που όπως ισχυρίζεται η διοίκηση του 5ου Στόλου παρέχουν «μεγαλύτερη ευελιξία και δυνατότητες στα ύδατα».
Το USS Bataan είναι ένα αμφίβιο επιθετικό πλοίο που μπορεί να μεταφέρει αεροσκάφη σταθερών και περιστροφικών πτερύγων καθώς και σκάφη προσγείωσης.
Ενώ το USS Carter Hall, ένα αποβατικό πλοίο, που μπορεί να μεταφέρει στρατεύματα και τον εξοπλισμό τους και να αποβιβάζει στην ξηρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης