Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Ο κορυφαίος αναλυτής Jeff Currie προστίθεται στη λίστα των παραιτήσεων

tags :
Goldman Sachs: Ο κορυφαίος αναλυτής Jeff Currie προστίθεται στη λίστα των παραιτήσεων
Ο επικεφαλής της ερευνητικής μονάδας έγινε γνωστός, όταν προέβλεψε τον «σούπερ κύκλο» πριν από την κορύφωση της τιμής του πετρελαίου
Ο παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας εμπορευμάτων της Goldman Sachs, Jeff Currie, γνωστός στους ενεργειακούς traders για τις αισιόδοξες προβλέψεις του, αποχωρεί από την τράπεζα της Wall Street μετά από 27 χρόνια.
Ο αναλυτής έκανε όνομα μετά από μια σειρά τολμηρών και συχνά ανοδικών εκκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της πρόβλεψης του λεγόμενου «σούπερ κύκλου» στα εμπορεύματα.
Σε υπόμνημα προς το προσωπικό τη Δευτέρα, ανακοινώνοντας την αποχώρηση, ο επικεφαλής έρευνας της Goldman, Jan Hatzius, δήλωσε ότι ο Currie «έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του franchise μας».
«Η βαθιά γνώση του για τις παγκόσμιες αγορές και η ουσιαστική του τεχνογνωσία σε όλους τους τομείς των εμπορευμάτων ήταν σημαντικές για την οικοδόμηση και την εμβάθυνση των σχέσεων με τους πελάτες μας», έγραψε ο Hatzius.
Ο Arjun Murti, ένας βετεράνος αναλυτής πετρελαίου που είχε εργαστεί με τον Currie στη Goldman, τον περιέγραψε ως «αναντικατάστατο» και είπε ότι η αποχώρησή του ήταν «απολύτως το τέλος μιας εποχής στη Goldman Sachs».
«Ο Jeff και εγώ συμμεριζόμαστε τη… δυσανεξία να πηγαίνουμε με τη συναινετική άποψη.
Και σε μια ασταθή επιχείρηση όπως τα εμπορεύματα, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, στους περισσότερους αρέσει να αγκαλιάζουν τη συναίνεση», είπε ο Murti, ο οποίος είναι πλέον σύμβουλος στη Veriten, μια εταιρεία συμβούλων ενέργειας.
Ο Currie, 56 ετών, προσχώρησε στην Goldman το 1996 και έγινε partner στην τράπεζα το 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης