Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Νέες αλλαγές στο Σύνταγμα προανήγγειλε ο Erdogan

Τουρκία: Νέες αλλαγές στο Σύνταγμα προανήγγειλε ο Erdogan
Νέες αλλαγές στο Σύνταγμα ετοιμάζει ο Τούρκος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα
Οι αλλαγές στο Σύνταγμα, τις οποίες είχε υποσχεθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την πρόσφατη προεκλογική του εκστρατεία, πρόκειται να δρομολογηθούν από τον Οκτώβριο 2023, γνωστοποίησε σήμερα 7/8 ο Τούρκος πρόεδρος μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Ο Ερντογάν προανήγγειλε ότι με την επιστροφή των μελών της Εθνοσυνέλευσης την 1η Οκτωβρίου από τις θερινές διακοπές, θα προωθήσει τις αλλαγές στο Σύνταγμα.
«Με το άνοιγμα της Εθνοσυνέλευσής μας, θα εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις που δώσαμε στο έθνος μας, ιδιαίτερα για τη μαντίλα και την προστασία της οικογένειας. Στην 100ή επέτειο της δημοκρατίας μας, θέλουμε να σώσουμε την Τουρκική Δημοκρατία από το Σύνταγμα του πραξικοπήματος και να τη συνδυάσουμε με ένα πολιτικό Σύνταγμα. Θα κάνουμε τις κινήσεις μας για αυτό τις επόμενες ημέρες» δήλωσε.
Για την πορεία της οικονομίας, ανέφερε ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, με στόχο την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, θα δημοσιοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Αναφερόμενος στην εκτίναξη του πληθωρισμού και τις προσπάθειες συγκράτησής του, τόνισε πως ο μέσος πληθωρισμός των τελευταίων 21 ετών στην Τουρκία είναι κάτω από το 15%. «Ήμασταν αυτοί που τον μειώσαμε (τον πληθωρισμό) στο 6%. Θα μειώσουμε ξανά τον αυξανόμενο πληθωρισμό σε μονοψήφιο αριθμό. Υπάρχουν δύο πτυχές στις οποίες δεν συμβιβαζόμαστε ποτέ σε αυτή τη διαδικασία. Το ένα είναι η απασχόληση και το άλλο η ανάπτυξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης