Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η αγωγή του Donald Trump σε βάρος της E. Jean Carroll για συκοφαντική δυσφήμιση

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η αγωγή του Donald Trump σε βάρος της E. Jean Carroll για συκοφαντική δυσφήμιση
Ο δικαστής Lewis A. Kaplan, του περιφερειακού δικαστηρίου του Μανχάταν, έκρινε ότι η αγωγή του Τραμπ πρέπει να απορριφθεί επειδή οι δηλώσεις της Carroll ήταν «ουσιαστικά αληθείς»
Αμερικανός δικαστής απέρριψε σήμερα την ανταγωγή του Donald Trump για συκοφαντική δυσφήμιση εκ μέρους της συγγραφέα E. Jean Carroll, η οποία κέρδισε τον Μάιο αποζημίωση ύψους 5 εκατ. δολαρίων στη δική της αγωγή με την οποία υποστήριζε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ της επιτέθηκε σεξουαλικά και την δυσφήμισε.
Ο Trump κατέθεσε την αγωγή του βασιζόμενος στο γεγονός ότι η Carroll απάντησε «Ω, ναι, το έκανε», όταν ρωτήθηκε από το CNN γιατί οι ένορκοι στη δίκη της αποφάνθηκαν ότι δεν την είχε βιάσει αλλά ήταν υπεύθυνος για σεξουαλική επίθεση.
Επίσης, ο πρώην πρόεδρος θεώρησε συκοφαντικό για τον ίδιο ότι η Carroll αφηγήθηκε πως είπε στον δικηγόρο του ότι ο πελάτης του «το έκανε, και το ξέρετε», λίγο μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας.
Ο δικαστής Lewis A. Kaplan, του περιφερειακού δικαστηρίου του Μανχάταν, έκρινε ότι η αγωγή του Trump πρέπει να απορριφθεί επειδή οι δηλώσεις της Carroll ήταν «ουσιαστικά αληθείς» και ο πρώην πρόεδρος δεν κατάφερε να αποδείξει ότι εκείνη τις έκανε με κακή πρόθεση.
Η ανταγωγή του Trump κατατέθηκε στο πλαίσιο μιας δεύτερης αγωγής της Κάρολ, με την οποία ζητά αποζημίωση τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων δολαρίων για συκοφαντική δυσφήμιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης