Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Ουκρανών στρατιωτών κατά των διοικητών τους… και Δύσης

Πυρά Ουκρανών στρατιωτών κατά των διοικητών τους… και Δύσης
Διαμαρτύρονται ότι η εκπαίδευση τους στο ΝΑΤΟ ήταν σύντομη και ότι δεν είναι εξοπλισμένοι κατάλληλα
Σχετικά Άρθρα
Οργή και δυσαρέσκεια για τους διοικητές τους, για τη σύντομη εκπαίδευση τους στη Δύση αλλά και για τα μη κατάλληλα άρματα μάχης επικρατεί στις τάξεις των Ουκρανών στρατιωτών με αφορμή τη μέχρι στιγμής αποτυχημένη αντεπίθεση τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, Ουκρανοί στρατιώτες επιρρίπτουν ευθύνες στους Αμερικάνους εκπαιδευτές τους, αναφέροντας πως «αυτοί πολέμησαν στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, και οι εχθροί τους δεν είχαν καμία σχέση με τους Ρώσους».
Βάσει του δημοσιεύματος, πυρά εκτοξεύονται και κατά των Ουκρανών διοικητών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ρίχνουν στο πεδίο της μάχης τους νεοσύλλεκτους που μόλις έχουν ολοκληρώσει τη στρατιωτική τους εκπαίδευση, τη στιγμή που δίνουν εντολές χρησιμοποιώντας μη δοκιμασμένες τακτικές κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης.
Επιπλέον, αναφέρεται πως οι Ουκρανοί στρατιώτες διαμαρτύρονται ότι η εκπαίδευση τους στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ ήταν πολύ σύντομη και ότι ορισμένα από τα παραδοθέντα τεθωρακισμένα οχήματα δεν μπορούν να αντέξουν τη δύναμη του ρωσικού στρατού, καθώς είχαν σχεδιαστεί για να καταστείλουν εξεγέρσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης