Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Καμία αξία οι συνομιλίες στη Τζέντα για το ουκρανικό – Παράλογο τελεσίγραφο το σχέδιο Zelensky

Ρωσία: Καμία αξία οι συνομιλίες στη Τζέντα για το ουκρανικό – Παράλογο τελεσίγραφο το σχέδιο Zelensky
Εκτιμούμε τις πρωτοβουλίες του Παγκόσμιου Νότου αναφέρει σε ανακοίνωση του το ρωσικό ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα
Οι συνομιλίες στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας για την ουκρανική κρίση δεν είχαν καμία σημασία από τη στιγμή που η Ρωσία δεν συμμετείχε ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, τονίζοντας ότι η Ρωσία είναι πάντα ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ουκρανικού.
Μάλιστα η Zakharova χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες του Παγκόσμιου Νότου για την ουκρανική κρίση, υποστηρίζοντας πως η φόρμουλα ειρήνης των 10 σημείων του Ουκρανού προέδρου Zelensky που προωθεί η Δύση, έχει ως απώτερο στόχο να υποτιμηθούν οι πρωτοβουλίες άλλων κρατών.

Παράλογο τελεσίγραφο

«Με την προώθηση της «φόρμουλας» του Zelensky, το καθεστώς του Κιέβου και η Δύση προσπαθούν να μειώσουν την υψηλή αξία των ειρηνευτικών προτάσεων άλλων χωρών και να μονοπωλήσουν το ίδιο το δικαίωμα να τις προτείνουν.
Η «φόρμουλα του Zelensky» είναι ένα παράλογο τελεσίγραφο προς τη Ρωσία.
Κανένα από τα 10 σημεία του δεν στοχεύει στην εξεύρεση μιας διαπραγματευτικής και διπλωματικής λύσης στην κρίση και το σύνολό τους είναι ένα παράλογο τελεσίγραφο προς τη Ρωσία, το οποίο στοχεύει στην παράταση των εχθροπραξιών.
Σε αυτή τη βάση, μια ειρηνική διευθέτηση είναι αδύνατη» υποστήριξε η Zakharova, αναφέροντας πως μια συνολική, βιώσιμη και δίκαιη διευθέτηση της σύγκρουσης είναι δυνατή μόνο εάν «το καθεστώς του Κιέβου σταματήσει τις εχθροπραξίες και τις τρομοκρατικές επιθέσεις και οι δυτικοί χορηγοί του σταματήσουν να προμηθεύουν με όπλα τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας».

Οι όροι

«Τα αρχικά θεμέλια της κυριαρχίας της Ουκρανίας πρέπει να επιβεβαιωθούν - το ουδέτερο, αδέσμευτο και μη πυρηνικό της καθεστώς.
Οι νέες εδαφικές πραγματικότητες που έχουν αναπτυχθεί ως αποτέλεσμα της άσκησης από τους κατοίκους των νέων ρωσικών περιοχών του δικαιώματος αυτοδιάθεσης που κατοχυρώνεται στον Χάρτη του ΟΗΕ πρέπει να αναγνωριστούν.
Η αποστρατιωτικοποίηση και από-ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, τα δικαιώματα των ρωσόφωνων πολιτών και των εθνικών μειονοτήτων πρέπει να γίνονται σεβαστά σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εσωτερικής νομοθεσίας και του διεθνούς δικαίου.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η εφαρμογή αυτών των στοιχείων μπορεί να φέρει τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια για την οποία μάχεται η Ρωσία» τόνισε η Zakharova.

Καμία αξία οι συνομιλίες στη Τζέντα


«Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατέγραψε τις πληροφορίες σχετικά με τις διαβουλεύσεις για την ουκρανική κρίση που πραγματοποιήθηκαν στη Σαουδική Αραβία στις 5-6 Αυγούστου με πρωτοβουλία του καθεστώτος του Κιέβου και των χωρών της G7.
Οι συνεργάτες μας στη BRICS και άλλοι εταίροι συμμετείχαν σε αυτές.
Αναμένουμε ότι, σύμφωνα με τις συμφωνίες, θα μοιραστούν τις εκτιμήσεις τους μαζί μας» υποστήριξε η Zakharova, προσθέτοντας: «Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη μεσολάβηση και τις ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες των φίλων μας από τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου με στόχο την επίτευξη ειρήνης» υπογράμμισε η Zakharova, επισημαίνοντας ωστόσο ότι χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας και χωρίς να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα της, «καμία συνάντηση για την ουκρανική κρίση δεν έχει την παραμικρή προστιθέμενη αξία»
«Σε αντίθεση με το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο διέκοψε και απαγόρευσε τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, ήμασταν και παραμένουμε ανοιχτοί σε μια διπλωματική λύση της κρίσης και είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε πραγματικά σοβαρές προτάσεις» υπογράμμισε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης