Τελευταία Νέα
Διεθνή

Siemens Energy για το πλήγμα 2,2 δισ. δολ. στις ανεμογεννήτριες: Βιαστήκαμε με τα νέα προϊόντα

Siemens Energy για το πλήγμα 2,2 δισ. δολ. στις ανεμογεννήτριες: Βιαστήκαμε με τα νέα προϊόντα
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Siemens Gamesa επανεξετάζει προς το παρόν ζητήματα ποιότητας, τα οποία ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαν να διαχυθούν σε όλο τον κλάδο
Σε αναθεώρηση των δραστηριοτήτων της στην αιολική ενέργεια προχωρά η Siemens Energy.
Ειδικότεραα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Christian Bruch, δήλωσε ότι η εταιρεία πρέπει να φρενάρει την επέκταση των δραστηριοτήτων της σε νέα προϊόντα μετά τις δαπάνες ύψους 2,2 δισ. ευρώ λόγω προβλημάτων στη μονάδα των ανεμογεννητριών της.
Τον Ιούνιο, η Siemens Energy αναθεώρησε τις προβλέψεις για τα κέρδη της και προειδοποίησε ότι οι δαπανηρές αστοχίες της θυγατρικής της Siemens Gamesa, που κατασκευάζει ανεμογεννήτριες, θα μπορούσαν έχουν χρόνιες επιπτώσεις, με τη μετοχή της να διολισθαίνει.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Siemens Gamesa επανεξετάζει προς το παρόν ζητήματα ποιότητας, τα οποία ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαν να διαχυθούν σε όλο τον κλάδο.
«Τα προβλήματα ποιότητας έρχονται από το παρελθόν, αλλά νομίζω ότι έχουμε απλώσει πολύ γρήγορα μονάδες στην αγορά», επισήμανε ο Bruch μιλώντας στο CNBC. «Δεν είναι θέμα κόστους, αλλά θέμα ποιότητας καθώς είναι πολύ γρήγορη η εισαγωγή νέων προϊόντων στην αγορά. Το άλλο ζήτημα είναι η σταθεροποίηση της εταιρείας όσον αφορά την αναβάθμιση των νέων εργοστασιακών μονάδων», πρόσθεσε.
Η Siemens Energy εκτίμησε ότι το πλήγμα των 2,2 δισ. ευρώ θα ωθήσει τις καθαρές ζημίες της για το έτος στα 4,5 δισ. ευρώ, πολύ χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν.
«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η αγορά, και το βλέπετε αυτό με τις παραγγελίες ύψους 7,5 δισ. που έχουμε στον τομέα της αιολικής ενέργειας αυτό το τρίμηνο, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον στο κομμάτι της ανάπτυξης», πρόσθεσε ο Bruch.
«Ωστόσο, προφανώς, πρέπει να γίνει με τρόπο που να μπορεί να λειτουργήσει μια κερδοφόρα επιχείρηση, και προφανώς το να διασφαλίσουμε ότι θα επιβραδύνουμε αυτή την ταχεία ανάπτυξη νέων προϊόντων είναι βασικό στοιχείο σε αυτή την κατεύθυνση», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης