Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barbie από...χρυσάφι - Η ταινία ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων παγκοσμίως

Barbie από...χρυσάφι - Η ταινία ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων παγκοσμίως
H ταινία έχει εισπράξει 459 εκατομμύρια δολάρια από τις εγχώριες αίθουσες σε ΗΠΑ και Καναδά
Η ταινία-μπλοκμπάστερ "Barbie" ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων παγκοσμίως από την πρεμιέρα της στις 21 Ιουλίου, ανακοίνωσε η Warner Bros. Pictures, μονάδα της Warner Bros. Discovery.
Σε ανακοίνωσή της, η Warner Bros. ανέφερε ότι η ταινία φαντασίας-κωμωδία έχει εισπράξει 459 εκατομμύρια δολάρια από τις εγχώριες αίθουσες -σε Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά- και άλλα 572,1 εκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό από τότε που βγήκε στις αίθουσες, συνολικά 1,0315 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το ποσό επιβεβαιώθηκε από την εταιρεία ανάλυσης μέσων ενημέρωσης Comscore, σύμφωνα με το Reuters.
Η υποψήφια για Όσκαρ σεναριογράφος και σκηνοθέτης της "Barbie" Greta Gerwig έγινε επίσης η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που ξεπέρασε το όριο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ως σόλο σκηνοθέτης, δήλωσε η Warner Bros.
Αυτό ήταν το τρίτο Σαββατοκύριακο στους κινηματογράφους για την "Barbie".
Η ταινία συγκέντρωσε 127 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως αυτό το Σαββατοκύριακο - από την Παρασκευή έως την Κυριακή - με 53 εκατομμύρια δολάρια σε εγχώριες εισπράξεις και άλλα 74 εκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό, σύμφωνα με την Comscore.
"Ως επικεφαλής της διανομής, δεν μας αφήνει συχνά άφωνους η απόδοση μιας ταινίας, αλλά η Μπάρμπιλιν κατέρριψε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας", ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ο Jeff Goldstein, πρόεδρος της εγχώριας διανομής της Warner Bros. Pictures, και ο Andrew Cripps, πρόεδρος της διεθνούς διανομής.
Με πρωταγωνιστές την Margot Robbie και τον Ryan Gosling ως Barbie και Ken, η ταινία στέλνει την εμβληματική κούκλα της Mattel σε μια περιπέτεια στον πραγματικό κόσμο.
Οι πωλήσεις εισιτηρίων της "Barbie" κατατάσσονται δεύτερες φέτος μετά την ταινία "The Super Mario Bros", η οποία κυκλοφόρησε τον Απρίλιο και έχει συγκεντρώσει 1,357 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης