Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή στην Τουρκία για την παρέλαση ΛΟΑΤΚΙ στη Σουηδία με ομοίωμα του Erdogan και σύμβολα του ΡΚΚ

Οργή στην Τουρκία για την παρέλαση ΛΟΑΤΚΙ στη Σουηδία με ομοίωμα του Erdogan και σύμβολα του ΡΚΚ
Μέλη των ΛΟΑΤΚΙ πραγματοποίησαν παρέλαση έχοντας ομοίωμα του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan που κρατούσε σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου
Σχετικά Άρθρα
Οργή επικρατεί στην Τουρκία για το νέο επεισόδιο που σημειώθηκε στη Στοκχόλμη μετά την καύση αντιτύπων του κορανίου.
Μέλη των ΛΟΑΤΚΙ πραγματοποίησαν παρέλαση έχοντας ομοίωμα του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan που κρατούσε σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου το οποίο αντιπροσωπεύει την κοινότητα ενώ οι συμμετέχοντας έφεραν σύμβολα του ΡΚΚ.
Η Τουρκία καταδίκασε  «με τον πιο έντονο τρόπο» τη νέα πρόκληση την οποία αποδίδει στους Κούρδους του PKK στη Σουηδία.
«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο το γεγονός ότι επετράπη σε μια ομάδα συνδεδεμένη με το PKK να κάνει προπαγάνδα με τα σύμβολα μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και να διαπράξει μια εξωφρενική ενέργεια εναντίον του προέδρου μας», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η Άγκυρα επίσης υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις, που έχει αναλάβει η σουηδική κυβέρνηση στο πλαίσιο της αποτροπής ενεργειών της «τρομοκρατικής ομάδας» PKK και των συνεργατών.
«Περιμένουμε μια αποτελεσματική και συνεπή πολιτική από τη Σουηδία κατά όλων των εγκλημάτων μίσους, μακριά από τη λογική των δύο μέτρων και σταθμών, στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
Περιμένουμε μια συνεπή πολιτική», σημείωσε σε ανάρτησή του Omer Celik μέλος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης