Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Τα συστήματα αεράμυνας Patriot των ΗΠΑ και IRIS-T της Γερμανίας αναχαίτισαν τις ρωσικές επιθέσεις

Zelensky: Τα συστήματα αεράμυνας Patriot των ΗΠΑ και IRIS-T της Γερμανίας αναχαίτισαν τις ρωσικές επιθέσεις
Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι έλαβε μια αναφορά για τη χρήση προηγμένων συστημάτων αεράμυνας που έλαβε από τους συμμάχους, αναφερόμενος στα συστήματα RTX.N Patriot από τη Raytheon και τα συστήματα IRIS-T της Γερμανίας
Η Ουκρανία βλέπει «σημαντικά αποτελέσματα» επί του πεδίου χάρη στα αμυντικά συστήματα Patriot των ΗΠΑ και των γερμανικών IRIS-T, παρά τις δεκάδες επιθέσεις από τις ρωσικές δυναμεις την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο πρόεδρος Volodymyr Zalensky την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023.
Ο Zelensky είπε ότι έλαβε μια αναφορά για τη χρήση προηγμένων συστημάτων αεράμυνας που έλαβε από τους συμμάχους, σημειώνοντας τα συστήματα RTX.N Patriot που κατασκευάστηκε από τη Raytheon και τα συστήματα IRIS-T της Γερμανίας.
Επισήμανε ότι αυτό συνέβη επειδή όποτε καταστρέφονταν ρωσικοί πύραυλοι, «ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι ένα κράτος τρομοκράτης δεν είναι σε θέση να απειλήσει τη συλλογική μας ασφάλεια».
Ο Zεlensky είπε ότι η Ουκρανία είχε αντιμετωπίσει επιτυχώς «ένα σημαντικό μέρος» των επιθέσεων της Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων 65 πυραύλων διαφόρων ειδών και 178 επιθετικών drones, εκ τω οποίων 87 Shaheds.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης