Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Αναδίπλωση Netanyahu για τη δικαστική μεταρρύθμιση εν μέσω διαδηλώσεων

Ισραήλ: Αναδίπλωση Netanyahu για τη δικαστική μεταρρύθμιση εν μέσω διαδηλώσεων
Η κυβέρνησ επιθυμεί να μπει τέλος στην αντιπαράθεση που ταράζει τη χώρα εδώ και μήνες, ανεβάζοντας κατακόρυφα τον πολιτικό κίνδυνο όσον αφορά τις επενδύσεις και άρα πλήττοντας τη οικονομία
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu δήλωσε την Κυριακή 6 Αυγούστου ότι θα αποσύρει ορισμένες από τις αμφιλεγόμενες προτάσεις δικαστικής μεταρρύθμισης που παρουσίασε η κυβέρνησή του στις αρχές του έτους, προκαλώντας μαζικές διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα.
Μιλώντας σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο στην Ιερουσαλήμ, ο Netanyahu δήλωσε ότι θα ήθελε να μεταρρυθμίσει τη σύνθεση της επιτροπής που επιλέγει δικαστές πριν μπει τέλος στην αντιπαράθεση που ταράζει τη χώρα εδώ και μήνες, ανεβάζοντας κατακόρυφα τον πολιτικό κίνδυνο όσον αφορά τις επενδύσεις και άρα πλήττοντας τη οικονομία.
«Αυτό είναι βασικά αυτό που έχει απομείνει – γιατί άλλα πράγματα πιστεύω ότι δεν πρέπει να νομοθετούμε», παραδέχθηκε ο 73χρονος πρωθυπουργός.
Η κυβέρνηση θέλει να υπάρχει μια ισορροπία, συνέχισε, προσθέτοντας: «Αυτό προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε».
Ο Netanyahu υποστήριξε επίσης ότι η ισραηλινή οικονομία ήταν «υποτιμημένη» και κάλεσε τους επενδυτές να ακολουθήσουν το «έξυπνο χρήμα» που έρχεται στο Ισραήλ.
Το ισραηλινό κοινοβούλιο έχει μέχρι στιγμής ψηφίσει μόνο ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να περιορίσει τη δυνατότητα των δικαστών να ανατρέπουν κυβερνητικές αποφάσεις που θεωρούν αντισυνταγματικές.
Η κυβέρνηση σχεδίαζε επίσης να παραχωρήσει στο νομοθετικό σώμα την εξουσία να ακυρώνει αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου και να επιτρέπει στους υπουργούς να διορίζουν τους δικούς τους νομικούς συμβούλους.

www.bankingnews.gr






Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης