Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Μπλόκαρε την εφαρμογή ανταλλαγή μηνυμάτων Telegram

Ιράκ: Μπλόκαρε την εφαρμογή ανταλλαγή μηνυμάτων Telegram
Η εφαρμογή χρησιμοποιείται ευρέως στο Ιράκ για ανταλλαγή μηνυμάτων, ως πηγή ενημέρωσης, αλλά και για κοινή χρήση περιεχομένου
Την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ανακοίνωσε ότι έχει μπλοκάρει το υπουργείο Τηλεπικοινωνιών του Ιράκ επικαλούμενο λόγους εθνικής ασφάλειας.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε προκειμένου να διαφυλαχθεί η ακεραιότητα των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, τα οποία όπως ισχυρίζεται το υπουργείο η εφαρμογή δεν τα έχει χειρισθεί σωστά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 6 Αυγούστου.
Η εφαρμογή χρησιμοποιείται ευρέως στο Ιράκ για ανταλλαγή μηνυμάτων, ως πηγή ενημέρωσης, αλλά και για κοινή χρήση περιεχομένου.
Ορισμένα κανάλια περιέχουν μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων, όπως τα ονόματα, οι διευθύνσεις και οι οικογενειακοί δεσμοί των πολιτών του Ιράν.
Το υπουργείο επισημαίνει επίσης στην ανακοίνωσή του ότι ζήτησε από την εφαρμογή να κλείσει «πλατφόρμες που διαρρέουν τα δεδομένα των επίσημων κρατικών ιδρυμάτων και τα προσωπικά δεδομένα πολιτών… όμως η εταιρεία δεν απάντησε και δεν ανταποκρίθηκε σε κανένα από αυτά τα αιτήματα».
«Το υπουργείο Τηλεπικοινωνιών επιβεβαιώνει τον σεβασμό του στα δικαιώματα των πολιτών στην ελευθερία έκφρασης και επικοινωνίας, με την επιφύλαξη της ασφάλειας του κράτους και των θεσμών του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σε αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο το Telegram δεν απάντησε.

Δημοφιλές στη Ρωσία

Το Telegram ξεπέρασε το WhatsApp και έγινε το πιο δημοφιλές εργαλείο ανταλλαγής μηνυμάτων στη Ρωσία.
Είναι γεγονός ότι όλο και περισσότεροι Ρώσοι υιοθετούν τη συγκεκριμένη εφαρμογή όσο η Μόσχα συνεχίζει να περιορίζει ορισμένες ψηφιακές υπηρεσίες.
Ο ιδιοκτήτης του WhatsApp, που είναι η Meta Platforms, εμπλέκεται σε μια δικαστική διαμάχη με τη Ρωσία, με τις εισαγγελικές αρχές να επιδιώκουν να την χαρακτηρίσουν ως «εξτρεμιστική οργάνωση» και οι επίσημες αρχές του κράτους να προωθούν ενεργά το Telegram, καθώς έχουν απαγορεύσει άλλες ξένες πλατφόρμες όπως το Facebook, το Instagram και το Twitter.
Η αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο πλευρές κλιμακώθηκε μετά την έναρξης της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης