Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump θα ζητήσει να εξαιρεθεί η δικαστής Chutkan: Με αυτή δεν μπορώ να έχω μία δίκαιη δίκη σε μία γελοία υπόθεση

Ο Trump θα ζητήσει να εξαιρεθεί η δικαστής Chutkan: Με αυτή δεν μπορώ να έχω μία δίκαιη δίκη σε μία γελοία υπόθεση
«Δεν μπορώ με κανέναν τρόπο να επωφεληθώ από μια δίκαιη δίκη με τη δικαστή που διορίστηκε σε αυτή τη γελοία υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει να εξαιρεθεί η δικαστής που πρόκειται να προεδρεύσει στη μελλοντική δίκη του στην Ουάσινγκτον για την απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020 και την υποκίνηση της επίθεσης στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021.
«Δεν μπορώ με κανέναν τρόπο να επωφεληθώ από μια δίκαιη δίκη με τη δικαστή που διορίστηκε σε αυτή τη γελοία υπόθεση της ελευθερίας της έκφρασης και των δίκαιων εκλογών» έγραψε ο Trump, με κεφαλαία γράμματα όπως το συνηθίζει, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.
«Όλος ο κόσμος το ξέρει αυτό, όπως και η ίδια. Θα ζητήσουμε αμέσως να εξαιρεθεί αυτή η δικαστής, έχοντας πολύ σοβαρούς λόγους και επίσης (θα ζητηθεί) η αλλαγή της τοποθεσίας (της δίκης), εκτός της πρωτεύουσας» Ουάσινγκτον, πρόσθεσε.

Η Chutkan έχει καταδικάσει τους υποστηρικτές του Trump

Η δικαστής Tanya Chutkan θα προεδρεύσει στη δίκη του Trump και είναι γνωστή επειδή καταδίκασε σε βαριές ποινές τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου που συμμετείχαν στην επίθεση στο Καπιτώλιο.
Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε αθώος στις 3 Αυγούστου και στις τέσσερις κατηγορίες που του αποδίδονται και στις 28 Αυγούστου θα μάθει πότε θα δικαστεί.
Ο ειδικός εισαγγελέας Jack Smith, που είχε αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης, δήλωσε πρόσφατα ότι θέλει να διεξαχθεί η δίκη το συντομότερο δυνατόν.
Ο Trump, το μεγάλο φαβορί για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, κατηγορείται επίσης από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη για τα απόρρητα έγγραφα που πήρε μαζί του όταν αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο.
Στη Νέα Υόρκη είναι κατηγορούμενος για λογιστική απάτη, σε μια υπόθεση που σχετίζεται με την καταβολή χρημάτων για την εξαγορά της σιωπής της πρώην πορνοστάρ Stormy Daniels
Οι δίκες αυτές πρόκειται να διεξαχθούν τον Μάρτιο και τον Μάιο του 2024, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης