Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: O Pence που ήδη χάνει στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων δεν αποκλείει να καταθέσει κατά του Trump

ΗΠΑ: O Pence που ήδη χάνει στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων δεν αποκλείει να καταθέσει κατά του Trump
«Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι θα τηρήσουμε τον νόμο», είπε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Mike Pence δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κληθεί ως μάρτυρας από τις εισαγγελικές αρχές, εφόσον ο πρώην πολιτικός προϊστάμενός του, ο πρώην πρόεδρος Donald Trump, προσαχθεί σε δίκη με την κατηγορία ότι συνωμότησε για να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020.
Όταν ρωτήθηκε από την εκπομπή Face the Nation του τηλεοπτικού δικτύου CBS αν θα κατέθετε εναντίον του Trump, ο Pence απάντησε ότι «δεν έχει τέτοιο σχέδιο» αλλά δεν το απέκλεισε.
«Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι θα τηρήσουμε τον νόμο.
Θα ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του νόμου, εάν γίνει, και απλώς θα πούμε την αλήθεια», είπε ο Pence ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, απέναντι στον Trump για τις εκλογές του 2024.
Ο δικηγόρος του Trump John Lauro είπε ότι θα χαιρέτιζε την πιθανότητα κατάθεσης του Pence, εάν ο πρώην αντιπρόεδρος το αποφάσιζε.
Σε αλλεπάλληλες τηλεοπτικές συνεντεύξεις που παραχώρησε σήμερα υποστήριξε ότι οι ενέργειες του Τραμπ μετά τις εκλογές του 2020 ήταν απλώς «φιλόδοξα αιτήματα» που προστατεύονταν από την ελευθερία του λόγου.
«Ο Pence θα είναι ένας από τους καλύτερους μάρτυρες στη δίκη», είπε.

Ανυπομονώ να τον εξετάσω

«Ανυπομονώ να τον εξετάσω κατ’ αντιπαράσταση επειδή αυτό που θα κάνει είναι να καταρρίψει εντελώς κάθε αμφιβολία ότι ο κ.Trump, πίστευε σθεναρά ότι οι εκλογικές παρατυπίες οδήγησαν σε λανθασμένα αποτελέσματα», είπε ο Lauro. «Όλα τα πράγματα για τα οποία διώκεται ο πρόεδρος Trump αφορούσαν φιλόδοξα αιτήματά του - Αιτήματα προς τους πολιτειακούς νομοθέτες, τους κυβερνήτες Πολιτειών, τους εκλογικούς αξιωματούχους, να κάνουν το σωστό. Στην πραγματικότητα, ακόμη και το αίτημά του προς τον αντιπρόεδρο Πενς προστατευόταν από την ελευθερία του λόγου», είπε στο Fox News ο δικηγόρος.
Ο Trump έχει δηλώσει αθώος και στις τέσσερις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.
Ο Pence ήταν εκείνος που θα επέβλεπε τη διαδικασία για την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος από το Κογκρέσο, στις 6 Ιανουαρίου 2021. Δέχτηκε, όπως λέει, πιέσεις από τον Trump να ανατρέψει το αποτέλεσμα και αρνήθηκε. Ορισμένοι από τους υποστηρικτές του Trump που εισέβαλαν την ίδια ημέρα στο Καπιτώλιο φώναζαν το σύνθημα «Κρεμάστε τον Pence». Αυτές οι πιέσεις και οι σημειώσεις που κρατούσε ο Pence στο διάστημα μέχρι τις 6 Ιανουαρίου αναφέρονται πολλές φορές στο παραπεμπτικό βούλευμα σε βάρος του Trump. Μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Trump με τον Pence την 1η Ιανουαρίου 2021, στην οποία ο πρώτος τον επιτίμησε επειδή αρνήθηκε να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα. «Παραείσαι έντιμος», φέρεται να του είπε.

Επίθεση Trump

Ο Trump επιτέθηκε στον Pence, για πρώτη φορά, σε μια προεκλογική συγκέντρωσή του το Σάββατο (5/8). Αρνήθηκε ότι του είπε ότι «παραείναι έντιμος» και είπε ότι «έχει παραισθήσεις».
Η προεκλογική εκστρατεία του Pence δεν αποδίδει μέχρι στιγμής και ενδέχεται να μην φτάσει ούτε στο πρώτο debate μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων, αργότερα αυτόν τον μήνα, λόγω έλλειψης χορηγών. Στις δημοσκοπήσεις συγκεντρώσει μονοψήφια υποστήριξη ενώ ο Trump προηγείται με διαφορά και τα ποσοστά του αυξάνονται με κάθε νέα δίωξη που του ασκείται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης