Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανέστειλε προσωρινά όλες τις πτήσεις το αεροδρόμιο Vnukovo της Μόσχας μετά την αποτυχημένη ουκρανική επίθεση με drone

Ανέστειλε προσωρινά όλες τις πτήσεις το αεροδρόμιο Vnukovo της Μόσχας μετά την αποτυχημένη ουκρανική επίθεση με drone
Το αεροδρόμιο βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας
Σχετικά Άρθρα
Το αεροδρόμιο Vnukovo της Μόσχας αναγκάστηκε να αναστείλει προσωρινά όλες τις πτήσεις, λόγω αποτυχημένης ουκρανικής επίθεσης με drone το πρωί της Κυριακής (6/8/2023), όπως δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι.
Το αεροδρόμιο βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι το drone καταστράφηκε από ηλεκτρονικά αντιαεροπορικά μέτρα στην περιοχή Podolsk, προάστιο της ρωσικής πρωτεύουσας.
Μετά από μια μεγάλη επίθεση με ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε κτίρια στο συγκρότημα του Κρεμλίνου στις αρχές του έτους, ο στρατός έλαβε μέτρα για να ενισχύσει τα αντιαεροπορικά μέτρα και την άμυνα μέσα και γύρω από τη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης συστημάτων Pantsir σε ψηλά κτίρια.
Ο δήμαρχος της Μόσχας Sergey Sobyanin έγραψε στο Telegram: «Σήμερα περίπου στις 11:00 π.μ. ένα drone επιχείρησε να διεισδύσει στη Μόσχα.
Καταστράφηκε κατά την προσέγγισή του από την αεράμυνα».

Επιθέσεις με drone

Η Ουκρανία το τελευταίο διάστημα εντείνει τις τρομοκρατικού τύπου επιθέσεις, καθώς αποτυγχάνει στο μέτωπο της αντεπίθεσης και δεν έχει αποκτήσει κάποιο εδαφικό κέρδος.
Τις προηγούμενες μέρες σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο επιθέσεις στην επιχειρηματική περιοχή της Μόσχας.
«Το καθεστώς του Κιέβου, χωρίς καμία καταδίκη από δυτικές χώρες και διεθνείς οργανισμούς, εφαρμόζει ενεργά νέες τρομοκρατικές μεθόδους, αυτή τη φορά στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova με αφορμή την επίθεση με θαλάσσιο drone εναντίον ρωσικού δεξαμενόπλοιου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης