Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθαρή πράξη τρομοκρατίας – Οι ηττημένοι Ουκρανοί χτύπησαν με βόμβες διασποράς το πανεπιστήμιο του Donetsk

Καθαρή πράξη τρομοκρατίας – Οι ηττημένοι Ουκρανοί χτύπησαν με βόμβες διασποράς το πανεπιστήμιο του Donetsk
Ευρισκόμενοι σε απόγνωση για την πλήρη αποτυχία της πολυθρύλητης αντεπίθεσης καταφεύγουν σε ωμή τρομοκρατία και φαίνεται πως σύντομα θα υιοθετήσουν πλήρως τις μεθόδους ενός ευρωπαϊκού ISIS
Σχετικά Άρθρα
Καθαρή πράξη τρομοκρατίας ήταν η επίθεση των Ουκρανών το βράδυ του Σαββάτου (5/8/2023), αφού στο στόχαστρό τους δεν βρέθηκε κάποιος στρατιωτικός στόχος αλλά ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Χρησιμοποίησαν μάλιστα βόμβες διασποράς, τις οποίες τους τις προμήθευσαν οι Αμερικανοί για να πλήξουν το πανεπιστήμιο του Donetsk.
Ευρισκόμενοι σε απόγνωση για την πλήρη αποτυχία της πολυθρύλητης αντεπίθεσης καταφεύγουν σε ωμή τρομοκρατία και φαίνεται πως σύντομα θα υιοθετήσουν πλήρως τις μεθόδους ενός ευρωπαϊκού ISIS.
«Ως αποτέλεσμα της πιο πρόσφατης επίθεσης εναντίον του Donetsk το πρώτο κτίριο της πανεπιστημιακής σχολής Οικονομικών και Εμπορίου τυλίχθηκε στις φλόγες», ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram ο δήμαρχος της πόλης Alexey Kulemzin.

Επίθεση κατά κύματα

Η Ουκρανία δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο για τους βομβαρδισμούς ενώ κατά πάγια τακτική της αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους και πολιτικές υποδομές.
Το ευτύχημα είναι ότι κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού δεν υπήρχαν άνθρωποι εντός του κτιρίου.
Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω της ξύλινης στέγης του πανεπιστημίου και επεκτάθηκε σε έκταση περίπου 1.800 τετραγωνικών μέτρων, πριν τεθεί υπό έλεγχο το πρωί της Κυριακής (6/8/2023), σύμφωνα με το Ria Novosti.
Η επίθεση με βόμβες διασποράς στο Donetsk έγινε κατά κύματα.
Η τρίτη καταγράφηκε στις 22:55 και η δεύτερη στις 22:45.
Το πρώτο χτύπημα σημειώθηκε στις 21:05.
donetsk_2.JPG
Αν και στο πανεπιστήμιο δεν υπήρχαν θύματα δεν ήταν αναίμακτες οι επιθέσεις.
Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών δύο γυναίκες σκοτώθηκαν και ακόμα δέκα άμαχοι τραυματίστηκαν στον οικισμό Kuibyshev της πόλης του Donetsk την τελευταία ημέρα.
Μια άλλη γυναίκα σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα του ουκρανικού βομβαρδισμού στην περιοχή της Kherson

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης