Τελευταία Νέα
Διεθνή

Podolyak (σύμβουλος Zelensky): Η Πολωνία φίλος της Ουκρανίας μέχρι το τέλος του πολέμου, αλλά μετά αντίπαλοι

Podolyak (σύμβουλος Zelensky): Η Πολωνία φίλος της Ουκρανίας μέχρι το τέλος του πολέμου, αλλά μετά αντίπαλοι
"Η Πολωνία είναι ο πιο στενός συνεργάτης και φίλος που έχουμε αυτές τις μέρες. Και, γενικά, θα παραμείνει έτσι μέχρι το τέλος του πολέμου", σύμφωνα με τον Mikhail Podolyak
Η Ουκρανία θα θεωρεί την Πολωνία ως στενό της φίλο μέχρι το τέλος του πολέμου, αλλά στη συνέχεια η Ουκρανία θα υπερασπιστεί σθεναρά τα συμφέροντά της, υποστήριξε ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του Ουκρανικού Προεδρικού Γραφείου.
«Η Πολωνία είναι ο πιο στενός συνεργάτης και φίλος που έχουμε αυτές τις μέρες.
Και, γενικά, θα παραμείνει έτσι μέχρι το τέλος του πολέμου.
Αφού τελειώσει, φυσικά, θα έχουμε μια ανταγωνιστική σχέση, φυσικά, θα ανταγωνιστούμε διάφορες αγορές, καταναλωτές και ούτω καθεξής.
Και, φυσικά, θα υιοθετήσουμε ξεκάθαρα φιλοουκρανικές θέσεις, θα προστατεύσουμε αυτά τα συμφέροντα, θα τα υπερασπιστούμε σθεναρά».
Είπε επίσης ότι οι διαφορές απόψεων που είχαν προκύψει μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας ήταν απλώς μια συζήτηση που «δεν θα οδηγούσε σε καμία διάλυση».
Σύμφωνα με τον Ουκρανό αξιωματούχο, η συζήτηση θα πρέπει να είναι «όσο πιο ανοιχτή γίνεται».
Νωρίτερα, Ουκρανία και Πολώνια πέρασαν φάση έντασης λόγω της απόφασης της Πολωνίας να διατηρήσει το εμπάργκο στα ουκρανικά σιτηρά.
Η Ουκρανία χαρακτήρισε αυτή την απόφαση ως μια εχθρική και λαϊκιστική κίνηση, ενώ η Πολωνία είπε ότι ενεργούσε για λόγους εθνικών συμφερόντων.
Στις 31 Ιουλίου, ο Marcin Przydacz, επικεφαλής του τμήματος διεθνούς πολιτικής στο Πολωνικό Προεδρικό Γραφείο, δήλωσε ότι η Ουκρανία είχε πράγματι λάβει σημαντική βοήθεια από την Πολωνία και «θα ήταν ωραίο αν αρχίσει να εκτιμά τον ρόλο της Πολωνίας τους τελευταίους μήνες και χρόνια».
Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι ο Πολωνός πρεσβευτής στην Ουκρανία είχε κληθεί στο υπουργείο λόγω των δηλώσεων του Marcin Przydacz.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη συνάντηση «τονίστηκε ότι οι δηλώσεις για υποτιθέμενη αχαριστία των Ουκρανών για τη βοήθεια της Δημοκρατίας της Πολωνίας δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και ως τέτοιες είναι απαράδεκτες».
Την επόμενη μέρα, ο Πολωνός Υφυπουργός Εξωτερικών ,Pawel Jablonski, είπε ότι οι πολωνο-ουκρανικές σχέσεις αυτή τη στιγμή δεν ήταν «στην καλύτερη τους κατάσταση» λόγω δηλώσεων Ουκρανών αξιωματούχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης