Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναχαιτίστηκε κατασκοπευτικό drone Reaper της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Αναχαιτίστηκε κατασκοπευτικό drone Reaper της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα
Το μαχητικό Su-30 σε αναγνωριστική πτήση εντόπισε το UAV της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Reaper πάνω από τη Μαύρη Θάλασσ
Επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή της Μαυρης θάλασσας καθώς το πλήρωμα ενός ρωσικού μαχητικού Su-30 ανέφερε τον εντοπισμό και την αναχαίτιση του αναγνωριστικού UAV της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ MQ-9A Reaper πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του το Σάββατο 5 Αυγούστου. .
«Προκειμένου να εντοπιστεί ένας εναέριος στόχος και να αποτραπεί η παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ένα μαχητικό Su-30 από τις δυνάμεις αεράμυνας που βρίσκονταν σε υπηρεσία τέθηκε σε αναγνωριστική αποστολή.
Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού αναγνώρισε τον εναέριο στόχο ως MQ -9 , αναγνωριστικό UAV «Reaper» της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Όπως διευκρινίστηκε, ένα ξένο αναγνωριστικό drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, όταν πλησίασε ένα ρωσικό μαχητικό Su-30, απομακρύνθηκε από τα ρωσικά σύνορα.
Δεν επιτρέπεται η παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Σημειώνεται ότι το ρωσικό αεροσκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της χώρας.
Η πτήση του ρωσικού μαχητικού διεξήχθη αυστηρά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου σε συμμόρφωση με τα μέτρα ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης