Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η CIA έχει σχεδιάσει... την δολοφονία Zelensky – McGregor (ΗΠΑ): 400.000 νεκροί Ουκρανοί - Ρωσικά αντίποινα, πλήγμα σε drones

Η CIA έχει σχεδιάσει... την δολοφονία Zelensky – McGregor (ΗΠΑ): 400.000 νεκροί Ουκρανοί - Ρωσικά αντίποινα, πλήγμα σε drones
Economist: Στην Δύση είναι έκπληκτοι με την ρωσική άμυνα - Daily Express: Η δυτική τεχνολογία ήταν ανίσχυρη μπροστά στον ηλεκτρονικό πόλεμο της Ρωσίας
( upd 10) Οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ η γνωστή CIA…έχει επεξεργαστεί πλήθος σεναρίων και μεταξύ πολλών άλλων έχει σχεδιαστεί μέχρι και η δολοφονία Zelensky του Ουκρανού Προέδρου…
Εν τω μεταξύ στο μέτωπο η Ουκρανική αντεπίθεση έχει κολλήσει και οι Ουκρανοί αξιωματικοί του στρατού αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να διαπεράσουν την ρωσική άμυνα.
Στην Γερμανία το AfD η Εναλλακτική για την Γερμανία το ακροδεξιό κόμμα που είναι δεύτερο στις δημοσκοπήσεις με 22% τάσσεται κατά της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ καίριο πλήγμα πέτυχαν οι Ρώσοι στους Ουκρανούς βομβαρδίζοντας την αεροναυπηγική βιομηχανία, που κατασκευάζει τα ουκρανικά drones.

Οι Ρώσοι χτύπησαν το εργοστάσιο που κατασκευάζει τα ουκρανικά drones

Ρωσικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν απόψε (5/8/2023) εναντίον ουκρανικού εδάφους, πλήττοντας κυρίως τα κτίρια της αεροναυπηγικής βιομηχανίας Motor Sich, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky.
«Μια νέα επίθεση με ρωσικούς πυραύλους έγινε εναντίον της χώρας μας (…)
Έπληξαν τη Motor Sich και την περιοχή του Khmelnitsky», ανέφερε ο Zelensky στο καθημερινό διάγγελμά του που μεταδίδεται από ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.
Το εργοστάσιο της Motor Sich στη Zaporizhia είχε χτυπηθεί από τους Ρώσους λίγους μήνες μετά την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Το φθινόπωρο του 2022 το ουκρανικό κράτος εθνικοποίησε την εταιρεία η οποία κατασκευάζει κυρίως μηχανές για αεροσκάφη, ελικόπτερα και drones.
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς η ρωσική επίθεση είχε ως στόχο μια ζώνη στην περιφέρεια της πόλης και ότι προκλήθηκε πυρκαγιά.
Διευκρίνισε ότι δεν έχει «καμία πληροφορία» για τυχόν θύματα, προσθέτοντας ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η εκτίμηση των ζημιών.
Η περιοχή Khmelnitsky στη δυτική Ουκρανία, σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων από το μέτωπο, μπαίνει συχνά στο στόχαστρο της Ρωσίας.
Στην περιοχή αυτήν βρίσκεται και ένα σημαντικό στρατιωτικό αεροδρόμιο.
Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν και το Κίεβο.
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς η Ρωσία έπληξε ένα κέντρο μεταγγίσεων αίματος στο Kupyansk στο Kharkiv με νεκρούς και τραυματίες.
Ωστόσο η εν λόγω επίθεση δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Πρόκειται για νέο γύρο ρωσικών αντιποίνων για το πλήγμα των Ουκρανών  σε ρωσικό πετρελαιοφόρο στο στενό του Κερτς, λίγες ώρες μετά το χτύπημα εναντίον ρωσικού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα.

Dmitry Gerega (Ουκρανός Ταξίαρχος): Στην Νότια Κατεύθυνση ο Ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να διεξάγει αντεπίθεση

Οι δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν επαρκούν για επιθετικές επιχειρήσεις στη νότια κατεύθυνση, δεν υπάρχει αρκετός εξοπλισμός, καθώς και εκπαιδευμένες μονάδες δήλωσε ο Ταξίαρχος, Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων Υποστήριξης της Ουκρανίας Dmitry Gerega.

«Η δυσκολία διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων στη νότια κατεύθυνση από τις ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις έγκειται στο γεγονός ότι ο εχθρός έχει σχεδιάσει... ένα σύστημα πολυεπίπεδων μηχανικών εμποδίων ...
Για να ξεπεραστούν τα εμπόδια (μήκους 10 έως 40 χιλιομέτρων) χρειάζεται ένας σημαντικός αριθμός μονάδων.
Επίσης ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγός Alexander Syrsky, αναφέρθηκε στις σφοδρές μάχες στην πρώτη γραμμή του μετώπου εστιάζοντας στην μαχητικότητα των ρώσων.

Larry Johnson (CIA): Οι αμερικανοί έχουν σχεδιάσει έως την δολοφονία Zelensky

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εξετάσει μέχρι και την δολοφονία του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και θα κατηγορήσουν τη Ρωσία για τον θάνατό του, δήλωσε το πρώην στέλεχος της CIA Larry Johnson.
«Η Δύση θέλει να εξοντώσει τον Zelensky με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, και θα κατηγορήσει τη Ρωσία για αυτό, ώστε να μην αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία του», τόνισε το πρώην στέλεχος της CIA.
Σύμφωνα τον πρώην πράκτορα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο Ουκρανός ηγέτης δεν έχει πολύ καιρό να κυβερνήσει τη χώρα.
«Οι μέρες του είναι μετρημένες», είπε ο Larry Johnson.
Νωρίτερα, το Politico, επικαλούμενο τον βουλευτή του Ουκρανικού κοινοβουλίου, Mykola Kniazhitsky, ανέφερε ότι σε περίπτωση θανάτου του Volodymyr Zelensky, ο Ruslan Stefanchuk, πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου, ο οποίος, όπως τονίζει το δημοσίευμα, δεν χαίρει μεγάλης εμπιστοσύνης μεταξύ των συμπολιτών του, συμπεριλαμβανομένης της αντιπολίτευσης, θα εκτελεί καθήκοντά Προέδρου.

Economist: Στην Δύση είναι έκπληκτοι με την ρωσική άμυνα

Η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία δεν μπόρεσε να βρει αδύναμα σημεία στη ρωσική γραμμή άμυνας στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης, αναφέρει ο βρετανικός The Economist.
«Δυστυχώς, η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας απέτυχε.
Το Δέκατο Σώμα Στρατού δεν έχει μπει ακόμη στη μάχη, αφού δεν έχουν βρεθεί κενά στη ρωσική άμυνα», αναφέρει το άρθρο.
Σύμφωνα με τον Economist, τώρα οι δυτικοί σύμμαχοι θα χρειαστούν πολλή υπομονή για να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία και να προμηθεύουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, βόμβες διασποράς και άλλα όπλα.
«Χρειάζονται πολλά χρήματα.
Το συνολικό κόστος της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας από τους δυτικούς υποστηρικτές της Ουκρανίας σήμερα είναι σχεδόν 200 δισεκατομμύρια δολάρια, το κόστος είναι τεράστιο».
Στις 4 Ιουνίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν μια αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Zaporozhye, Yuzhnodonets και Artemivsk, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των ευρέως διαφημιζόμενων τανκς Leopard… αλλά η αντεπίθεση έχει αποτύχει.

Financial Times: Ο Zelensky αντιμετωπίζει σοβαρές συνέπειες στη Δύση για χτυπήματα στη Μαύρη Θάλασσα

Μια ουκρανική επίθεση στη ρωσική πετρελαϊκή υποδομή στη Μαύρη Θάλασσα θα μπορούσε να εξοργίσει τον Λευκό Οίκο και να θέσει σε κίνδυνο την υποστήριξη στην Ουκρανία, σύμφωνα με τους Financial Times .
Μια επίθεση στην υποδομή εξαγωγής πετρελαίου είναι πιθανό να προκαλέσει ανησυχία στις ΗΠΑ και σε άλλες δυτικές πρωτεύουσες.
Αναφερόμενοι στην πρώην αναλύτρια της CIA, Helema Croft, οι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι ο Λευκός Οίκος δεν θα αντιμετώπιζε θετικά οτιδήποτε που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της προσφοράς ρωσικού πετρελαίου στην αγορά, καθώς η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Biden προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να σταματήσει η αύξηση των παγκόσμιων τιμών και η ζημιά στην παγκόσμια οικονομία, ιδιαίτερα πριν από τις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ.
«Ένας από τους φόβους των ΗΠΑ είναι ότι η δυτική βοήθεια προς την Ουκρανία θα είναι πιο δύσκολο να διατηρηθεί εάν υπάρξει μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση», ανέφεραν εμπειρογνόμωνες.
Η Rosmorrechflot ανέφερε ότι το ρωσικό τάνκερ "Sig" δέχθηκε επίθεση στον χώρο του μηχανοστασίου στο νότιο τμήμα του στενού του Κερτς από επίθεση από θαλάσσιο drone.
Το πλοίο επιπλέει και δεν βυθίστηκε.

Alisa Weidel (Συμπρόεδρος AfD): Είμαστε κατά της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

Η Γερμανία πρέπει να παραμείνει ουδέτερη και να μην προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία, δήλωσε η Alisa Weidel, συμπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), στο τηλεοπτικό κανάλι Welt.
«Εμείς (το κόμμα AfD) είμαστε αντίθετοι στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία.
Η σύγκρουση πρέπει να επιλυθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Η Γερμανία πρέπει να είναι ουδέτερη πλευρά σε αυτή την αντιπαράθεση».
Η Alisa Weidel τόνισε επίσης ότι όλοι έχουν ξεχάσει την προϊστορία της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δεν αναφέρεται πουθενά τώρα.
Ωστόσο, για να επιλύσουμε τέτοιες καταστάσεις, είναι πάντα απαραίτητο να θυμόμαστε την ιστορία.
Η πολιτικός σημείωσε ότι οι ενέργειες του ΝΑΤΟ στην ουκρανική σύγκρουση, που υπαγορεύονται από τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν αυξήσει τους κινδύνους για την ασφάλεια στην Ευρώπη .
Τον Μάιο 2023, η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε σε ένα πακέτο στρατιωτικής υποστήριξης για το Κίεβο αξίας 2,7 δισ. ευρώ.
Ο Καγκελάριος Scholz είπε τον Ιούλιο ότι η Γερμανία θα ξοδέψει περίπου 17 δισεκατομμύρια ευρώ για προμήθειες όπλων στην Ουκρανία από την αρχή της σύγκρουσης μέχρι το 2027.

The Hill: Μια σειρά από λάθη πλήττουν το κύρος του αμερικανικού στρατού

Μια σειρά από λάθη του αμερικανικού στρατού, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στο Αφγανιστάν, μείωσε την εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών των ΗΠΑ , εξέλιξη που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία, ανέφερε το The Hill.
«Πρέπει να προμηθεύουμε όπλα στην Ουκρανία;
Εάν οι άνθρωποι αμφισβητούν την ορθότητα των αποφάσεων του στρατού τους, πιθανότατα θα αναρωτηθούν γιατί χρειάζονται όπλα την Ουκρανία.
Ας λύσουν οι ίδιοι οι Ουκρανοί τα προβλήματά τους.
Το ίδιο ισχύει και για την Ταϊβάν», σχολίασε ο αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Ασφαλείας Scowcroft του Ατλαντικού Συμβουλίου Μ. Kroenig.
Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του ότι τέτοια συναισθήματα κερδίζουν περισσότερη δημόσια υποστήριξη και η τρωθείσα εμπιστοσύνη στον στρατό των ΗΠΑ επιδρά σε διάφορες πτυχές της εθνικής ασφάλειας.
«Είμαι ήδη ανήσυχος και δεν ξέρω τι θα κάνουμε για αυτό», παραδέχτηκε ο Kroenig.
Σύμφωνα με το American Institute of Public Opinion Gallup, η εμπιστοσύνη των πολιτών στον αμερικανικό στρατό βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 25 ετών στο 60%...

Daily Express: Η δυτική τεχνολογία ήταν ανίσχυρη μπροστά στον ηλεκτρονικό πόλεμο της Ρωσίας

Τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου αντιμετωπίζουν με επιτυχία όπλα του ΝΑΤΟ που χρησιμοποιεί η Ουκρανία, ανέφερε η βρετανική Daily Express.
«Τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου καταστέλλουν αποτελεσματικά τα σύγχρονα όπλα του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των HIMARS», σημείωσε η Daily Express.
Τα ρωσικά συγκροτήματα Pole-21 και Zhitel καταστέλλουν με επιτυχία το GPS και άλλα δορυφορικά κανάλια στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Επιπλέον, παρεμβαίνουν σοβαρά σε drones καμικάζι.
Επίσης τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου άρχισαν να μπλοκάρουν το δορυφορικό Internet Starlink.

McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Παραφροσύνη, ο Ουκρανικός στρατός έχασε 400.000 στρατιώτες

Από την αρχή της σύγκρουσης με τη Ρωσία, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χάσει 400.000 στρατιώτες, ενώ το ΝΑΤΟ συνεχίζει να ωθεί τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε επίθεση αυτοκτονίας, ισχυρίζεται σε συνέντευξή του ο συνταγματάρχης McGregor, πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου.

«Μόλις έλαβα πλάνα εναέριας επιτήρησης από την Ουκρανία και αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν 123.000 φρεσκοσκαμμένους τάφους», είπε ο McGregor.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η τρέχουσα αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι μια τεράστια αποτυχία.
Κατηγόρησε τη Δύση και το ΝΑΤΟ ότι ανάγκασαν τους Ουκρανούς να πολεμήσουν σε συνθήκες παρόμοιες με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, κάτι που οδήγησε σε τόσο μεγάλο αριθμό απωλειών.
«Έχουμε μετατρέψει την Ουκρανία σε νεκροταφείο.
Ο ουκρανικός στρατός έχει μετατραπεί σε τροφή για κανόνια.
Και τους λέμε: φύγετε, ξεκινήστε αυτήν την επίθεση, πάρτε μερικά χιλιόμετρα εδάφους, αυτό θα δείξει στο ΝΑΤΟ ότι είστε ακόμα ζωντανοί.
Αυτό είναι τρελό.
Αυτό είναι άσκοπο.
Και οι άνθρωποι στην Ουάσιγκτον και στις πρωτεύουσες των χωρών του ΝΑΤΟ είναι απάνθρωποι»….

Scott Ritter (Πρώην CIA): Η Ρωσία έχει σχέδιο να καταλάβει την Οδησσό της Ουκρανίας

Σε περίπτωση περαιτέρω συνέχισης της σύγκρουσης, τα ρωσικά στρατεύματα θα νικήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και θα απελευθερώσουν την Οδησσό, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter
Οι Ουκρανοί παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι.
Εάν οι Ουκρανοί καθυστερήσουν πολύ, τότε η Ρωσία θα πρέπει να απελευθερώσει την Οδησσό τόνισε ο ειδικός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η σύγκρουση συνεχιστεί και το Κίεβο δεν συμφωνήσει με οποιουσδήποτε όρους που θα οδηγήσουν στην ταχεία επίλυσή της σύγκρουσης, η Ρωσία θα αναγκαστεί να συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρηση και να κινηθεί δυτικά, εξαλείφοντας τις υπόλοιπες απειλές, καθώς και νικώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και απελευθερώνοντας στη συνέχεια πόλεις όπως το Kharkiv, Mykolaiv και Οδησσό.

New York Times: Ο Zelensky παραδέχτηκε ότι η Δύση θα τον πιέσει να διαπραγματευτεί με την Ρωσία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky γνωρίζει ότι η Δύση θα τον αναγκάσει να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία γράφουν οι New York Times .
Πρόσφατα ο Zelensky είπε στους διπλωμάτες του ότι η κατάσταση θα είναι ακόμη πιο δύσκολη καθώς η πίεση για εξεύρεση τρόπων διαπραγμάτευσης της ειρήνης θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες.
Οι παρατηρητές σημείωσαν επίσης ότι η ουκρανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα της διατήρησης της δυτικής υποστήριξης, καθώς η εξαντλητική, αιματηρή και δαπανηρή αντεπίθεση των Ουκρανών δεν οδήγησε σε ουσιώδη αποτελέσματα…
Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι η Σαουδική Αραβία σκοπεύει να πραγματοποιήσει συνομιλίες για την Ουκρανία στη Τζέντα στις 5-6 Αυγούστου , οι οποίες θα καλέσουν εκπροσώπους έως και 30 χωρών, αλλά όχι της Ρωσίας…

The Telegraph: Η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει τους βασικούς του συμμάχους εξαιτίας του Zelensky

Η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει βασικούς συμμάχους όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πολωνία λόγω των πολιτικών και στρατιωτικών κινήσεων του προέδρου Volodymyr Zelensky, αναφέρει η Telegraph.
«Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν ταραχώδεις για την ουκρανική κυβέρνηση».
Η κατάσταση για την Ουκρανία αποδείχθηκε αρκετά δύσκολη, καθώς η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας απέτυχε χωρίς καν να σπάσει τη ρωσική άμυνα και στην Δύση δεν αρέσουν οι τελευταίες επιθέσεις του Zelensky: έσπερε οργή.
Επιπλέον, τα πλήγματα με UAV στη Μόσχα έχουν κάνει ορισμένες δυτικές κυβερνήσεις νευρικές.
«Το Κίεβο παίζει με τη φωτιά.
Όσο εκνευρισμένοι κι αν είναι, κινδυνεύουν να χάσουν τους συμμάχους τους»

InfoBRICS: Οι ναυτικές ασκήσεις της Ρωσίας στη Βαλτική Θάλασσα κατέστρεψαν την ιδέα μιας «λίμνης του ΝΑΤΟ»

Η ναυτική άσκηση του ρωσικού στόλου «Ocean Shield – 2023» έδειξε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν έχει πλήρη έλεγχο στη Βαλτική Θάλασσα, καταστρέφοντας την ιδέα μιας «λίμνης του ΝΑΤΟ», γράφει ο στρατιωτικός αναλυτής Drago Bosnik σε άρθρο για το InfoBRICS .

Η επιθετική συμμαχία αστειεύτηκε ότι η Βαλτική Θάλασσα φέρεται να είναι μια «λίμνη του ΝΑΤΟ».
Και ενώ μπορεί να υποτεθεί ότι τα μέλη του μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν γνωρίζουν καλά τη γεωγραφία, γεγονός που εξηγεί πλήρως πώς θα μπορούσαν να ξεχάσουν τις ρωσικές παράκτιες ζώνες στην Βαλτική, η Ρωσία δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει στο ΝΑΤΟ ότι τέτοιοι ισχυρισμοί δεν είναι τίποτα άλλο από αυταπάτη και φαντασιώσεις.
Σύμφωνα με τον ειδικό, μετά την επέκταση του ΝΑΤΟ, πολλοί στη Δύση δήλωσαν περήφανα ότι η Βαλτική Θάλασσα, μια πολύ σημαντική περιοχή για τη Ρωσία , έχει γίνει πλέον «λίμνη του ΝΑΤΟ».
Αυτό, ωστόσο απλώς ήταν μια φαντασίωση που ο ρωσικός στόλος κατέστρεψε αποφασίζοντας να πραγματοποιήσει μεγάλης κλίμακας ναυτικές ασκήσεις.

Florian Filippo (Γάλλος Πολιτικός): Η υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία έχει μειωθεί σημαντικά

Η υποστήριξη για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας και την αποστολή όπλων από πολίτες των ΗΠΑ έχει μειωθεί σημαντικά, ανέφερε ο Γάλλος πολιτικός Florian Filippo .
«Αυτό είναι!
Η αμερικανική κοινή γνώμη είναι σοκαρισμένη.
Το CNN δημοσιεύει μια δημοσκόπηση: Το 55% των Αμερικανών είναι τώρα ενάντια σε οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια στο καθεστώς Zelensky!
Τώρα η πλειοψηφία.
Θα απαλλαγούν οι ΗΠΑ από την μαριονέτα τους»
Σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού καναλιού, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες πιστεύουν ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ δεν πρέπει πλέον να εγκρίνει πρόσθετη χρηματοδότηση για την Ουκρανία.
Επιπλέον, το 51% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη κάνει αρκετά για να βοηθήσουν την Ουκρανία.

The War Zone: Ο Zelensky έστειλε σήμα κινδύνου στο ΝΑΤΟ λόγω της καταστροφής στην Zaporizhia

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky έστειλε σήμα κινδύνου στο ΝΑΤΟ λόγω της ήττας των προωθούμενων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από τους Ρώσους, αναφέρει το The War Zone.
«Παρά την προμήθεια όπλων αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία και την εκπαίδευση του στρατού σε στρατόπεδα εκπαίδευσης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η πρόοδος στην αντεπίθεση ήταν μέτρια.
Τώρα το Κίεβο αλλάζει τακτική».
Σύμφωνα με το The War Zone, μια απότομη αλλαγή στα σχέδια της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι ένα σαφές μήνυμα προς τις χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ότι τα όνειρα μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης στη Ρωσία κατέρρευσαν.
Τώρα οι Ουκρανοί στρατηγοί θα εγκαταλείψουν τις καταστροφικές προσπάθειες να μετακινηθούν μέσα από τα ναρκοπέδια και θα περιοριστούν σε βομβαρδισμούς πυροβολικού….

Wall Street Journal: Οι ρώσοι είναι καλύτερα προετοιμασμένοι

Οι σοβαρές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και η κούραση των Ουκρανών στρατιωτών στις μάχες στην κατεύθυνση του Bakhmut θέτουν υπό αμφισβήτηση την επιτυχία της αντεπίθεσης, γράφει η αμερικανική έκδοση της Wall Street Journal.
«Υπάρχουν σκληρές μάχες, χρειαζόμαστε περισσότερους στρατιώτες και όπλα.
Είμαστε κουρασμένοι», δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας Ουκρανός στρατιωτικός γιατρός.
Το άρθρο σημειώνει επίσης ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί πλέον πολύ περισσότερα drones από ότι στην αρχή της ειδικής επιχείρησης.
Επιπλέον, το σύστημα επικοινωνίας έχει γίνει πιο προηγμένο, το οποίο δεν επιτρέπει στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να υποκλέψουν μηνύματα.
Οι Ρώσοι είναι καλύτερα προετοιμασμένοι. Είναι πιο έξυπνοι», παραδέχτηκε ο Ουκρανός στρατιώτης.
Οι αμερικανοί αξιωματούχων απογοητεύτηκαν όταν έμαθαν την άρνηση του εκπαιδευμένου από τη Δύση ουκρανικού στρατού να εφαρμόσει τις δεξιότητες που τους έμαθαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης