Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αθώος δήλωσε ο Trump και για τις κατηγορίες με τα απόρρητα έγγραφα

ΗΠΑ: Αθώος δήλωσε ο Trump και για τις κατηγορίες με τα απόρρητα έγγραφα
Ο Trump αποποιήθηκε επίσης το δικαίωμά του να είναι παρών στο δικαστήριο για την απαγγελία των τριών πρόσθετων κατηγοριών, στις 10 Αυγούστου
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δήλωσε αθώος σε νέες κατηγορίες που αφορούν τον χειρισμό των διαβαθμισμένων εγγράφων που πήρε μαζί του μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο.
Ο Trump αποποιήθηκε επίσης το δικαίωμά του να είναι παρών στο δικαστήριο για την απαγγελία των τριών πρόσθετων κατηγοριών, στις 10 Αυγούστου.
Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς άσκησαν την περασμένη εβδομάδα αυτή τη νέα δίωξη σε βάρος του Trump και δύο υπαλλήλων του σε σχέση με τα απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα που κρατούσε στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας.
Ο Trump αντιμετωπίζει συνολικά 40 κατηγορίες στην υπόθεση αυτή, αφού τον περασμένο μήνα του ασκήθηκε δίωξη για 37 αδικήματα.
Ο βοηθός του, Walt Nauta, αντιμετωπίζει επίσης νέες κατηγορίες ενώ οι εισαγγελείς άσκησαν δίωξη και σε έναν δεύτερο υπάλληλο του πρώην προέδρου, τον Carlos de Oliveira.
Οι κατηγορίες αφορούν την προσπάθεια διαγραφής των πλάνων από τις κάμερες ασφαλείας, ψευδή κατάθεση στο FBI και παράνομη παρακράτηση ενός ακόμη εγγράφου το οποίο περιείχε πληροφορίες σχετικές με την εθνική άμυνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης