Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορωσία: Η Πολωνία δεν παρείχε καμία απόδειξη για παραβίαση του εναέριου χώρου της – Να σταματήσει τις προκλήσεις

Λευκορωσία: Η Πολωνία δεν παρείχε καμία απόδειξη για παραβίαση του εναέριου χώρου της – Να σταματήσει τις προκλήσεις
«Επιβεβαιώνουμε την επίδοση ενός σημειώματος από την πολωνική πρεσβεία στη Λευκορωσία σχετικά με την υποτιθέμενη παραβίαση του εναέριου χώρου αυτής της χώρας», αναφέρει η Λευκορωσία
Σχετικά Άρθρα
Οι έγγραφοι ισχυρισμοί της Πολωνίας προς το Μινσκ σχετικά με την υποτιθέμενη παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου από λευκορωσικά ελικόπτερα δεν παρέχουν αδιάψευστη απόδειξη, ανακοίνωσε την Παρασκευή (4/8/2023) το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας.
«Επιβεβαιώνουμε την επίδοση ενός σημειώματος από την πολωνική πρεσβεία στη Λευκορωσία σχετικά με την υποτιθέμενη παραβίαση του εναέριου χώρου αυτής της χώρας από δύο λευκορωσικά ελικόπτερα την 1η Αυγούστου 2023.
Σημειώνουμε ότι αυτό το σημείωμα δεν έχει καμία αδιαμφισβήτητη απόδειξη», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η πολωνική πλευρά «δεν παρείχε δεδομένα ελέγχου ραντάρ».
«Από την άλλη πλευρά, η δήλωση της λευκορωσικής πλευράς για αυτό το θέμα βασίστηκε εξ ολοκλήρου σε δεδομένα ελέγχου πτήσης», τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών.
Επιπλέον, η πολωνική πλευρά ενημερώθηκε δεόντως για τις προγραμματισμένες πτήσεις των ελικοπτέρων στη συνοριακή ζώνη.
Αυτό αποδεικνύει ότι η λευκορωσική πλευρά δεν είχε καμία πρόθεση να παραβιάσει τον εναέριο χώρο του γειτονικού κράτους, σημειώνει το Μινσκ.

Η Πολωνία να σταματήσει την κλιμάκωση

Η Λευκορωσία σύμφωνα με το υπουργείο, καλεί για άλλη μια φορά την πολωνική πλευρά να σταματήσει την κλιμάκωση της κατάστασης.
«Ζητούμε την επανέναρξη ενός συνολικού διαλόγου μεταξύ των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών, τα οποία έχουν το δικαίωμα να επιλύσουν τέτοιες διαφορές», ανέφερε.
Νωρίτερα διέψευσε κατηγορηματικά πως λευκορωσικά ελικόπτερα παραβίασαν τα σύνορα της Πολωνίας την 1η Αυγούστου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας, ο Πολωνός επιτετραμμένος ενημερώθηκε ότι τα στοιχεία ελέγχου ραντάρ έδειξαν ότι δεν υπήρξε παραβίαση.
Ωστόσο, οι πολωνικές αρχές δήλωσαν στις 4 Αυγούστου ότι είχαν παράσχει στη λευκορωσική πλευρά πειστικά στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης