Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος: Οργή για επίσκεψη Αμερικανού βουλευτή στα κατεχόμενα

Κύπρος: Οργή για επίσκεψη Αμερικανού βουλευτή στα κατεχόμενα
Η αντίδραση του ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου καταδίκασε την «παράνομη μετάβαση του Αμερικανού βουλευτή Pete Sessions στα κατεχόμενα», που αποτελεί συνειδητή επιλογή του ιδίου του βουλευτή, η οποία αντιβαίνει τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και προφανώς εξυπηρετεί αλλότριους σκοπούς.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, το ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η παράνομη επίσκεψη «καταδικάζεται ως αυτό που είναι: παραβίαση του διεθνούς δικαίου και παρέκκλιση από την επίσημη θέση των ΗΠΑ».
Τονίζει ότι «σαφέστατα, η εν λόγω παράνομη μετάβαση αποτελεί συνειδητή επιλογή του ιδίου του βουλευτή, η οποία αντιβαίνει τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και προφανώς εξυπηρετεί αλλότριους σκοπούς, όπως η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Στην περίπτωση του κ. Sessions, σε αντίθεση με άλλες, η αποτροπή δεν κατέστη δυνατή λόγω ακριβώς του ιστορικού των σχέσεών του με την Τουρκία».
Η Κυπριακή Δημοκρατία, σημειώνει το ΥΠΕΞ, βρίσκεται σε άμεση και στενή επικοινωνία με τις ΗΠΑ και γι’ αυτό το θέμα, έχοντας ως πυξίδα τη διαχρονικά αγαστή τους συνεργασία, η οποία εδράζεται, μεταξύ άλλων, και στην επίσημη θέση αρχών των ΗΠΑ στο Κυπριακό, η οποία παραμένει αμετάβλητη και συνάδει με το διεθνές δίκαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης