Τελευταία Νέα
Διεθνή

Musk: Ναι στα βραχυπρόθεσμα ομόλογα των ΗΠΑ, χωρίς σκέψη…

Musk: Ναι στα βραχυπρόθεσμα ομόλογα των ΗΠΑ, χωρίς σκέψη…
Ο Buffett δεν θα αγόραζε ποτέ 30ετή ομόλογα στις τρέχουσες αποδόσεις, είπε ο Elon Musk
Σε ανάρτηση του μεγαλοεπενδυτής Bill Ackman στο X (πρώην Twitter), ο οποίος, όπως ο Buffett, είπε ότι τοποθετεί μετρητά σε ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου, και ειδικά σε βραχυπρόθεσμες λήξεις, απάντησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, Elon Musk.
Στην πραγματικότητα, συμφωνούμε.
Ο Buffett δεν θα αγόραζε ποτέ 30ετή ομόλογα στις τρέχουσες αποδόσεις.
Οι αγορές του είναι απλώς διαχείριση μετρητών, με χρήση βραχυπρόθεσμων γραμματίων. Επενδύουμε επίσης τα μετρητά μας σε βραχυπρόθεσμα ομόλογα» δήλωσε ο Ackman.
«Ναι στα βραχυπρόθεσμα κρατικά γραμμάτια, T-bills, χωρίς σκέψη», απάντησε ο Musk.
Σημειώνεται πως τα T-bills είναι βραχυπρόθεσμα χρεόγραφα του αμερικανικού Δημοσίου που λήγουν σε περίοδο τεσσάρων έως 52 εβδομάδων.
Οι αποδόσεις του βραχυπρόθεσμου χρέους των ΗΠΑ αυξήθηκαν φέτος, με τα βραχυπρόθεσμα ομόλογα να προσφέρουν καλύτερες αποδόσεις από τα μακροπρόθεσμα ομόλογα – κάτι το οποίο είναι ευρύτερα γνωστό ως ανεστραμμένη καμπύλη αποδόσεων.
Αυτό οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve, αυξάνοντας το κόστος δανεισμού περισσότερο από 500 μονάδες βάσης από τον Μάρτιο του 2022.
Τόσο ο Μusk όσο και o Ackman εκφράστηκαν μια ημέρα αφότου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Berkshire Hathaway, Warren Buffett δήλωσε ότι η εταιρεία του εξακολουθεί να αγοράζει 10 δισεκατομμύρια δολάρια αμερικανικών ομολόγων κάθε Δευτέρα, παρά την αιφνιδιαστική μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τον οίκο Fitch.
«Η Berkshire αγόρασε 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα την περασμένη Δευτέρα (1/8).
Και το μόνο ερώτημα για την επόμενη Δευτέρα είναι αν θα αγοράσουμε 10 δισ. δολάρια σε 3μηνα ή 6μηνα έντοκα γραμμάτια» δήλωσε ο Warren Buffett στο CNBC.
«Υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία οι άνθρωποι δεν πρέπει να ανησυχούν», είπε.
«Η υποβάθμιση δεν είναι ένα από αυτά» ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης