Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall, λόγω διολίσθησης της δεικτοβαρούς Apple – Στο -0,53% o S&P 500, o Nasdaq -0,36%

Απώλειες στη Wall, λόγω διολίσθησης της δεικτοβαρούς Apple  – Στο -0,53% o S&P 500, o Nasdaq -0,36%
Θετικά πρόσημα στη Wall Street...
Καθοδική από ανοδική πορεία τροχοδρόμησαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή 4 Αυγούστου, παρά την ώθηση που έλαβαν από τα κέρδη που εμφάνισε στα αποτελέσματα τριμήνου ο τεχνολογικός κλάδος και ειδικά οι εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης, αλλά και τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την αγορά εργασίας.
Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average τύγχανε διαπραγμάτευσης στο -0,43% στις 35.065 μον., ο S&P 500 υποχώρησε -0,53% στις 4.478 μον. και ο Nasdaq Composite σημείωσε πτώση -0,36% στις 13.909 μον.
δσαφδσφασδφα.JPG
H έκθεση της Παρασκευής για την απασχόληση στις ΗΠΑ έδειξε πως οι μισθοδοσίες των μη αγροτικών υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 187 χιλιάδες.
Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε ελάχιστα διαφοροποιημένο από τον Ιούνιο στο 3,5%, με τον αριθμό των ανέργων στα 5,8 εκατομμύρια.
Το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό ήταν 62,6% για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.
Παρά τα ψυχρότερα νούμερα των τίτλων, οι μέσοι ωρομίσθιοι έδειχναν μεγαλύτερο πληθωρισμό και ξεπέρασαν τις προσδοκίες, σημειώνοντας άνοδο 0,4% για τον μήνα και 4,4% σε ετήσια βάση.
Αυτό το νούμερο ήταν ελαφρώς πάνω από το αναμενόμενο 0,3% και 4,2%, αντίστοιχα.

«Το “υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα” εξακολουθεί να είναι το βασικό αφήγημα για τα επιτόκια.
Αλλά, εάν οι θέσεις απασχόλησης συνεχίσουν να μειώνονται, αυτό θα διευκολύνει τη Fed να στραφεί σε μια λιγότερο hawkish στάση» δήλωσε ο Mike Loewengart, επικεφαλής χαρτοφυλακίου μοντέλων στη Morgan Stanley Global Investment Office.
Ωστόσο, «υπάρχουν δύο όψεις σε αυτό το νόμισμα: Εάν η αγορά εργασίας επιβραδυνθεί πάρα πολύ, οι ανησυχίες για ύφεση θα αποκτήσουν νέα έλξη».

Στο ταμπλό: Η Wall Street έχει να σταθμίσει έναν κατακλυσμό εκθέσεων αποτελεσμάτων, που δημοσιεύθηκαν μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 3 Αυγούστου αλλά και την Παρασκευή 4 Αυγούστου.
Σε αυτό το κλίμα, η Amazon έκανε άλμα 8,27%, ούσα σε τροχιά για την καλύτερη ημέρα της από τον Νοέμβριο, αφού «κατατρόπωσε» τις προσδοκίες για τα κέρδη και πρόσφερε θετικό guidance.
Η Apple έχασε περίπου 4,8%, λόγω της πτώσης στα έσοδα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Μάλιστα, η κεφαλαιοποίηση υποχώρησε κάτω από τα τρία τρισεκατομμύρια δολάρια...
Πέρα από τις τεχνολογικές mega-cap, η DraftKings σημείωσε άνοδο 5,84%, μετά από μια έκθεση που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών.
Σύμφωνα με τη FactSet, μέχρι στιγμής αυτήν τη σεζόν περίπου το 84% των εταιρειών του S&P 500 έχουν δώσει αποτελέσματα, με περίπου το 80% να ξεπερνά τις προσδοκίες της Wall Street.

Παράλληλα, υποχώρηση σημείωσαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά 10 μονάδες βάσης στο 4,07% ενώ το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά επτά μονάδες βάσης στο 4,81%.
Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 1,3% στα 82,63 δολ. και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,3% στα 1.970 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,7% έναντι του ευρώ, στο 1,1027 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης