Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνταρακτική αποκάλυψη: ΗΠΑ και ΝΑΤΟ έχασαν την υπομονή τους με την Ουκρανία και την αφήνουν στο έλεος της Ρωσίας

Συνταρακτική αποκάλυψη: ΗΠΑ και ΝΑΤΟ έχασαν την υπομονή τους με την Ουκρανία και την αφήνουν στο έλεος της Ρωσίας
Η στρατηγική του ουκρανικού καθεστώτος στο μέτωπο των επιχειρήσεων και οι συνεχείς απαιτήσεις για όπλα δοκιμάζουν την υπομονή των ΗΠΑ και των άλλων χωρών του ΝΑΤΟ αποκαλύπτει το CNBC
Σχετικά Άρθρα
(upd) Μία συνταρακτική αποκάλυψη θέτει νέα δεδομένα στο μέτωπο των στρατιωτικών επιχειρήσεων, καθώς όπως φαίνεται οι ΗΠΑ είναι ένα βήμα πριν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία.
Η στρατηγική του ουκρανικού καθεστώτος στο μέτωπο των επιχειρήσεων και οι συνεχείς απαιτήσεις για όπλα δοκιμάζουν την υπομονή των ΗΠΑ και των άλλων χωρών του ΝΑΤΟ αποκαλύπτει το CNBC.
Η τελευταία αποκάλυψη έρχεται μετά την τελευταία Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, όπου η συμπεριφορά του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky προφανώς εξόργισε την Ουάσιγκτον.
«Τα σχόλια που έκανε ο Zelensky πριν από την τελευταία σύνοδο κορυφής δυσαρέστησαν έντονα την Ουάσιγκτον… η αμερικανική κυβέρνηση ήταν πολύ ενοχλημένη», είπε στο CNBC μια ανώνυμη πηγή, η οποία πρόσθεσε ότι απογοήτευση υπάρχει και στις ΗΠΑ επειδή η Ουκρανία αγνοεί τις συμβουλές των Αμερικανών.

Το λάθος του Bakhmut

«Έτσι οι ΗΠΑ απευθύνουν φορτικά συστάσεις την Ουκρανία να μην προβαίνει σε ορισμένες ενέργειες, αλλά το Κίεβο τις κάνει ούτως ή άλλως, παραβλέποντας τις ανησυχίες των ΗΠΑ.
Και μετά οι Ουκρανοί εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους στην Ουάσινγκτον, επειδή δεν εμπλέκονται στις συνομιλίες του ΝΑΤΟ», είπε η ίδια πηγή στο CNBC.
Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, η Ουκρανία πρέπει να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ των απαιτήσεων που θέτει στους συμμάχους και της κατανόησης των δικών της προοπτικών, προτεραιοτήτων και των πολιτικών εκτιμήσεων.
Να σημειωθεί ότι ο Zelensky εκνευρίζει τη Δύση και με τη στρατιωτική του στρατηγική.
«Η στρατιωτική στρατηγική της Ουκρανίας - και η συμβολική αξία που έχει δώσει στον αγώνα για κάθε κομμάτι της ουκρανικής επικράτειας - έχει προκαλέσει σύγκρουση με τη στρατιωτική προοπτική και τον πραγματισμό των συμμάχων της.
Το Κίεβο πιστεύεται ότι ενόχλησε τις ΗΠΑ όταν αποφάσισαν να συνεχίσουν να πολεμούν για το Bakhmut (Artyomovsk)», επισημαίνει το CNBC.
Οι αποκαλύψεις που έγιναν από την πηγή του CNBC δείχνουν μια μεγάλη αποτυχία στην πολύκροτη ουκρανική αντεπίθεση.

Μαζική σφαγή των Ουκρανών

Αυτό ταιριάζει επίσης με όσα είπε ο αξιωματούχος της CIA Larry Johnson σε συνέντευξή του.
O ουκρανικός στρατός ρίχνει στρατιώτες και τεθωρακισμένα οχήματα στις καλά οχυρωμένες ρωσικές αμυντικές γραμμές, οδηγώντας τους άνδρες του σε μαζική σφαγή.
Το κύριο πρόβλημα των ουκρανικών στρατευμάτων είναι η έλλειψη πυροβολικού και η ανυπαρξία αεροπορίας, επομένως οι δυνάμεις τους θα συνεχίσουν να εξαντλούνται, πρόσθεσε ο πρώην αναλυτής της CIA.
Στη δυστυχία της Ουκρανίας προστίθεται ότι η κυβέρνηση Biden προσπαθεί να ξεπεράσει την έλλειψη πυρομαχικών επειδή το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί καθημερινά 8.000 οβίδες των 155 χιλιοστών, σημείωσαν οι Financial Times.
«Οι ανόητες αποφάσεις της κυβέρνησης Biden να στείλει εκατομμύρια βλήματα βαρέος πυροβολικού στην Ουκρανία και να ενθαρρύνει τους συμμάχους των ΗΠΑ να κάνουν το ίδιο, δημιούργησαν αυτήν την έλλειψη πυρομαχικών και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να την αποφύγουμε», δήλωσε ο πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας David Τ. Pyne σχολιάζοντας την έλλειψη πυρομαχικών.
«Λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης πυρομαχικών, η κυβέρνηση Biden ενημέρωσε την Ουκρανία ότι δεν θα μπορέσει να διατηρήσει αυτό το επίπεδο παραδόσεων πυρομαχικών μετά το τέλος του καλοκαιριού», πρόσθεσε.
Ουσιαστικά, η Ουκρανία δεν μπορεί να αντιστρέψει τις τύχες της αντεπίθεσης αφού η Δύση δεν μπορεί να παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη.
Αυτό το γεγονός οδήγησε στο αμφιλεγόμενο ξέσπασμα του Ζelensky τον Ιούλιο, όπου μάλιστα απείλησε να μην συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, εάν δεν σκιαγραφηθεί ένας οδικός χάρτης ένταξης για την Ουκρανία.
Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι χωρίς έναν οδικό χάρτη για την ένταξη στο ΝΑΤΟ που υποφέρει από ελλείψεις όπλων, η Ουκρανία καταφεύγει τώρα σε τρομοκρατικές επιθέσεις.
Το καθεστώς του Κιέβου προσπαθεί να καμουφλάρει την ανεπιτυχή αντεπίθεση και να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη Ρωσία σε μια μάταιη προσπάθεια να σπείρει δυσπιστία προς τις τοπικές αρχές.
Η αντεπίθεση του Κιέβου απέτυχε και τα ουκρανικά στρατεύματα δεν προχωρούν.
Ως εκ τούτου, στοχεύοντας την προπαγάνδα σε Ουκρανούς και χώρες του ΝΑΤΟ, το Κίεβο ισχυρίζεται ότι προχωρούν σε όλα τα μέτωπα και ότι ο πόλεμος μεταφέρεται ακόμη και στο ρωσικό έδαφος επιτιθέμενοι στη Μόσχα, στο Taganrog και σε άλλες πόλεις με τρομοκρατικές επιθέσεις με drones.
Εν τω μεταξύ, τα χτυπήματα του πυροβολικού στο Donetsk δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι η αντεπίθεση είναι επιτυχής.

'Ερχεται η πτώση της Ουκρανίας

Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή, στο Συμβούλιο Ουκρανίας-ΝΑΤΟ, ο Zelensky ζήτησε από τα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ από τα σκάφη μεταφοράς χύδην φορτίου να συνεχίσουν τη Συμφωνία Σιτηρών.
Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε τις απαιτήσεις και αντ' αυτού επέμεινε ο ουκρανικός στρατός να παρουσιάσει αποτελέσματα στην αντεπίθεση.
Ταυτόχρονα, το ΝΑΤΟ τηρεί σιγή ιχθύος για επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μη στρατιωτικές δομές στη Μόσχα, άλλες πόλεις και πολιτικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα.
Δεν υπάρχει σχεδόν καμία καταδίκη και αντίδραση αφού οι δυτικές χώρες εμπλέκονται άμεσα στις ουκρανικές επιθέσεις και είναι χορηγοί της τρομοκρατίας.
Το καθεστώς του Κιέβου τα κάνει όλα αυτά με τη βοήθεια χρημάτων, τεχνικής υποστήριξης, πυρομαχικών, δορυφορικών δεδομένων, τεχνικών πληροφοριών από τη Δύση και ραδιοηλεκτρονικών υποδομών, που δεν διαθέτει το Κίεβο.
Ωστόσο, αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις θα αποδειχθούν και πάλι άλλη μία κατάσταση στην οποία ο Zelensky υπερέβαλε.
Η υπερβολή φάνηκε και στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ όπου το μόνο που έλαβε ο Ουκρανός πρόεδρος ήταν τα όπλα διασποράς, απόφαση που οδήγησε τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει πιο καταστροφικά όπλα, συντρίβοντας την Ουκρανία, σχολιάζει ο γεωπολιτικός αναλυτής Ahmed Adel στον ιστότοπο South Front.
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα τελειώσουν με παρόμοιο τρόπο, μια καταστροφική αποτυχία που θα οδηγήσει στην πτώση της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία δεν πέτυχε απολύτως κανένα στόχο

Ο Boris Rozhin, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, είπε ότι ο στόχος των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας για το καλοκαίρι ήταν να διασχίσουν τη Μελιτόπολη, το Berdyansk, τη Μαριούπολη και να ανοίξουν έναν διάδρομο προς την Κριμαία.
Στις αρχές Αυγούστου, ο εχθρός απέχει τόσο πολύ από την επίτευξη των στόχων του όσο και στις αρχές Ιουνίου.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν μεγάλες απώλειες — έως και 30.000 μαχητές και αναρίθμητο στρατιωτικό εξοπλισμό.
Η Δύση είναι όλο και πιο δυσαρεστημένη με την ουκρανική αντεπίθεση, είπε ο ειδικός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ουκρανικός στρατός έχει να αντιμετωπίσει την κακή εκπαίδευση των στρατευμάτων και το χαμηλό επίπεδο αλληλεπίδρασής τους.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να χάνουν έμπειρο στρατιωτικό προσωπικό λόγω της ισχυρής ανθεκτικότητας του ρωσικού στρατού.

Στρατηγική ήττα του ΝΑΤΟ

«Η αδυναμία της Ουκρανίας να επιτύχει επιχειρησιακά αποτελέσματα μέσα στις επόμενες 3-4 εβδομάδες θα σημαίνει ότι η Ρωσία κέρδισε την καλοκαιρινή εκστρατεία του 2023.
Θα σημαίνει επίσης πως τα σχέδια του ΝΑΤΟ για στρατιωτική ήττα της Ρωσικής Ομοσπονδίας απέτυχαν επίσης», τόνισε ο Rozhin.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας πρόκειται να επιτεθούν με όλες τους τις δυνάμεις για να εκπληρώσουν τις απαιτήσεις των δυτικών καθοδηγητών τους.
Οι έντονες εχθροπραξίες στο μέτωπο της Zaporizhia πρόκειται να συνεχιστούν για λίγο ακόμη, είπε ο αναλυτής.

ukraine_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης