Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple: Κέρδη 19,9 δισ. δολ. στο τρίμηνο χρήσης – Στα 81,8 δισ. δολ. τα έσοδα

tags :
Apple: Κέρδη 19,9 δισ. δολ. στο τρίμηνο χρήσης – Στα 81,8 δισ. δολ. τα έσοδα
Η Apple είπε ότι οι πωλήσεις για το τρίμηνο που έληξε την 1η Ιουλίου μειώθηκαν 1,4%, στα 81,8 δισεκατομμύρια δολάρια
Πωλήσεις και κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street ανέφερε η Apple, παρά τη μείωση των πωλήσεων iPhone, με την ισχυρή απόδοση της συσκευής - σήμα κατατεθέν στην Κίνα να βοηθά την εταιρεία να αντιμετωπίσει την παγκόσμια πτώση στην αγορά smartphone.
Η Apple είπε ότι οι πωλήσεις για το τρίμηνο που έληξε την 1η Ιουλίου μειώθηκαν 1,4%, στα 81,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν 5% στα 1,26 δολάρια ή 19,9 δισ. δολ.
Οι πωλήσεις iPhone απώλεσαν ελαφρώς τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά αντισταθμίστηκαν από τις ισχυρές πωλήσεις στον τομέα των υπηρεσιών, που περιλαμβάνει το Apple TV+, αλλά και από τις πωλήσεις στην Κίνα, που αυξήθηκαν κατά 8% σε ετήσια βάση.
Οι δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης της Apple άγγιξαν επίσης τα 22,61 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου 3,12 δισεκατομμύρια δολάρια υψηλότερα από ό,τι το προηγούμενο έτος.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ότι η αύξηση των δαπανών για Ε&Α οφείλεται εν μέρει στην τεχνητής νοημοσύνη, τον ίδιο τομέα που οδηγεί τις δαπάνες σε άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.
Η Apple ανέφερε ότι οι πωλήσεις iPhone ήταν 39,67 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών για 39,91 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.
Ο Cook είπε ότι η εγκατεστημένη βάση των iPhone έφτασε σε νέο υψηλό, αλλά δεν έδωσε νούμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης