Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Συνεχίζει τη δημοσκοπική της άνοδο η AfD - Παγιώνεται πάνω από το 20% - Αποδοκιμασία για την κυβέρνηση

Γερμανία: Συνεχίζει τη δημοσκοπική της άνοδο η AfD - Παγιώνεται πάνω από το 20% - Αποδοκιμασία για την κυβέρνηση
Ο ίδιος ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς καταγράφει μάλιστα τη χειρότερη επίδοσή του από την αρχή της θητείας του, με 31%
Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συνεχίζει τη δημοσκοπική της άνοδο, ενώ παραμένει η δυσαρέσκεια για τις επιδόσεις του κυβερνητικού συνασπισμού.
Προβληματική παραμένει ταυτόχρονα η εικόνα και στην αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση DeutschlandTrend που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) εξακολουθεί να προηγείται με 27% (-1 από την προηγούμενη μέτρηση), ενώ στη δεύτερη θέση παγιώνεται η AfD με 21% (+1). Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) περιορίζεται στο 17% (-1) και οι Πράσινοι ανεβαίνουν στο 15% (+1). Σταθερό παραμένει το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) με 7% και η Αριστερά με 4%, κάτω από το όριο εισόδου στη Bundestag.
F2nhh4RXYAAgS70.png
Η άποψη των Γερμανών για την κυβέρνησή τους παραμένει αρνητική, καθώς μόλις το 21% δηλώνει ικανοποιημένο από το έργο της, ενώ μόνο ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους κρίνεται θετικά από τους ψηφοφόρους.
Ο ίδιος ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς καταγράφει μάλιστα τη χειρότερη επίδοσή του από την αρχή της θητείας του, με 31%.
Η γενικευμένη δυσαρέσκεια καταδεικνύεται πάντως και από το γεγονός ότι το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης δεν καταφέρνει να κεφαλαιοποιήσει τη φθορά του κυβερνητικού συνασπισμού.
Μόλις το 19% όσων συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνει ότι μια κυβέρνηση υπό CDU/CSU θα είχε καλύτερες επιδόσεις και είναι μόνο το 31% που πιστεύει ότι ο αρχηγός του CDU Φρίντριχ Μερτς είναι καλός ηγέτης για το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα. Κατάλληλο για το αξίωμα του καγκελάριου τον θεωρούν ακόμη λιγότεροι, μόνο το 16% των ερωτηθέντων.
Η δημοσκοπική εκτίναξη της AfD και οι πρόσφατες επιτυχίες της σε τοπικές εκλογές έφεραν στο προσκήνιο το ενδεχόμενο συνεργασίας με το CDU.
Έπειτα από κάποιες αμφιλεγόμενες δηλώσεις και εσωτερικές διαβουλεύσεις, η ηγεσία του κόμματος επαναβεβαίωσε την απόφαση του συνεδρίου του 2018, ότι «δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας ούτε σε ομοσπονδιακό ούτε σε τοπικό επίπεδο».
Το 64% των ερωτηθέντων κρίνει ορθή την τοποθέτηση του CDU, το 29% την χαρακτηρίζει λανθασμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης