Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε τον πόλεμο αλλά οι μαριονέτες των ΗΠΑ στην Ουκρανία τελικά τον επέβαλαν

Ρωσία: Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε τον πόλεμο αλλά οι μαριονέτες των ΗΠΑ στην Ουκρανία τελικά τον επέβαλαν
«Η Ρωσία τότε έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτρέψει τον πόλεμο» διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτρέψει τον πόλεμο και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των κατοίκων του Donbass όταν έγινε το πραξικόπημα στην Ουκρανία και οι εθνικιστές ήρθαν στην εξουσία, είπε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Dmitry Peskov μιλώντας στο forum Terra Scientia.
«Όταν έγινε το πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014, και ήταν ακριβώς ένα πραξικόπημα, όταν οι εθνικιστές άρχισαν να αναλαμβάνουν την εξουσία και όταν το Donbass αρνήθηκε να συνυπάρξει μαζί τους, ήταν μια πολύ δραματική στιγμή», είπε ο Peskov.
«Η Ρωσία τότε έκανε ό,τι μπορούσε για να αποτρέψει τον πόλεμο.
Η Ρωσία έκανε τα πάντα σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί ειρηνική διευθέτηση αυτού του προβλήματος και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του Donbass και των κατοίκων του με πολιτικές και διπλωματικές μεθόδους», σημείωσε.
O Peskov υπενθύμισε ότι «ως αποτέλεσμα πολύ δύσκολων, τιτάνιων διαπραγματεύσεων» υπογράφηκαν οι συμφωνίες του Μινσκ.

Οι συμφωνίες του Μινσκ


«Ήταν προϊόν μιας πολύ περίπλοκης ισορροπίας συμφωνιών και μιας διπλωματικής επιτυχίας της χώρας μας», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι η σταδιακή εφαρμογή των συμφωνιών εκείνη τη στιγμή «θα απέτρεπε τον πόλεμο και θα επέτρεπε στους κατοίκους του Donbass να ζουν υπό ειδικές συνθήκες με ειδικά δικαιώματα και να καθορίζουν οι ίδιοι το μέλλον τους μέσω εκλογών και δημοψηφισμάτων».
Ο Peskov υπενθύμισε επίσης ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande και η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel δήλωσαν στα τέλη του περασμένου έτους ότι «δεν επρόκειτο να εκπληρώσουν τίποτα» από τις συμφωνίες του Μινσκ.
«Αλλά δεν το γνωρίζαμε, ήμασταν στον δρόμο για την εφαρμογή αυτών των συμφωνιών, προσπαθούσαμε να αναγκάσουμε την Ουκρανία να ακολουθήσει τον δρόμο των συμφωνιών για να αποφύγει τον πόλεμο», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι «το 2019 ήταν η εποχή που εμείς τηρούσαμε αυτές τις συμφωνίες του Μινσκ και τότε ήταν πραγματικά ένα ενδοουκρανικό πρόβλημα».
«Ναι, ήταν πραγματικά έτσι», τόνισε.
«Αλλά τότε, όταν έγινε σαφές ότι κανείς δεν επρόκειτο να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ, ότι η Ουκρανία προετοιμαζόταν για πόλεμο, όταν έγινε σαφές ότι οι στρατιωτικοί σύμβουλοι του ΝΑΤΟ ήταν ήδη εκεί, όταν έγινε σαφές ότι το Κίεβο ήταν στην πραγματικότητα μια μαριονέτα στα χέρια, πρώτα απ' όλα, της Ουάσιγκτον, όταν έγινε σαφές ότι αυτός ο πόλεμος δεν μπορούσε να αποφευχθεί, τότε τα γεγονότα πήραν την τρέχουσα πορεία», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης