Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεπιθύμητα στη Ρωσία το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το κέντρο ερευνών Wilfried Martens

Ανεπιθύμητα στη Ρωσία το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το κέντρο ερευνών Wilfried Martens
Το κέντρο ερευνών του ΕΛΚ προσπαθεί να διαμορφώσει μία αρνητική εικόνα για τη Ρωσική ομοσπονδία, αποφαίνεται η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
Η γενική εισαγγελία της Ρωσίας αναγνώρισε ως «ανεπιθύμητη» οργάνωση, το Κέντρο Ευρωπαϊκών Ερευνών Wilfried Martens με έδρα τις Βρυξέλλες και το οποίο ασχολείται με έρευνες για λογαριασμό του μεγαλύτερου κόμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).
«Διαπιστώθηκε ότι από το 2014, υπό τον μανδύα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Κέντρο επικεντρώνονται αποκλειστικά στη διαμόρφωση μιας αρνητικής εικόνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δικαιολογώντας την ανάγκη στρατιωτικοπολιτικής και πληροφοριακής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, ενισχύοντας την πίεση των κυρώσεων προκειμένου να βλάψουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η Γενική εισαγγελία θεωρεί ότι το Κέντρο προσπαθεί να δημιουργήσει «αρνητική άποψη για τους Ρώσους πολίτες και τα γεγονότα στην Ρωσία, η οποία διαφέρει ριζικά από τις πραγματικές καταστάσεις».
Το Martens Centre ιδρύθηκε το 2007 στις Βρυξέλλες από τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου Wilfried Martens.
Το Martens Centre διοργανώνει συστηματικά εκδηλώσεις και διασκέψεις, που έχουν ως θέματα την ευρωπαϊκή πολιτική, την οικονομία και τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Μια από τις κύριες διοργανώσεις του Martens Centre είναι και το European Ideas Forum (EIF), στο οποίο συμμετέχουν ηγέτες των χωρών της ΕΕ, ευρωπαίοι πολιτικοί και εμπειρογνώμονες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης