Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Τα επιθετικά ελικόπτερα που εστάλησαν στα σύνορα με τη Λευκορωσία είναι έτοιμα να πολεμήσουν

Πολωνία: Τα επιθετικά ελικόπτερα που εστάλησαν στα σύνορα με τη Λευκορωσία είναι έτοιμα να πολεμήσουν
«Τα ελικόπτερα έχουν όπλα και είναι έτοιμα να πολεμήσουν εάν σημειωθούν ανησυχητικές εξελίξεις στα σύνορα», διαμηνύει η πολωνική στρατιωτική ηγεσία
Σχετικά Άρθρα
Τα πληρώματα που επανδρώνουν τα πολωνικά επιθετικά ελικόπτερα που έχουν μεταφερθεί στα σύνορα με τη Λευκορωσία δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν όπλα, εάν η κατάσταση πάρει επικίνδυνη τροπή, δήλωσε ο Πολωνός στρατηγός Marek Sokolowski.
«Τα ελικόπτερα έχουν όπλα και είναι έτοιμα να πολεμήσουν εάν σημειωθούν ανησυχητικές εξελίξεις στα σύνορα», είπε σε συνάντηση με τον Πολωνό υπουργό Άμυνας Mariusz Blaszczak.
Ο Sokolowski επεσήμανε ότι οι πιλότοι ελικοπτέρων είχαν αποκτήσει εμπειρία μάχης υπηρετώντας στο Αφγανιστάν.
«Είναι έμπειροι και, αν υπάρχει κίνδυνος, δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν όπλα», δήλωσε ο Πολωνός στρατηγός.

Επέκταση της στρατιωτικής παρουσίας

Ο υπουργός Άμυνας, με τη σειρά του, τόνισε «την ανάγκη επέκτασης της στρατιωτικής παρουσίας της Πολωνίας» στα σύνορα με τη Λευκορωσία, υποστηρίζοντας ότι οι προκλητικές ενέργειες αναμένεται να ενταθούν.
Η πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη (1/8/2023) ότι δύο λευκορωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Πολωνίας κοντά στην Bialowieza.
Ο Blaszczak έδωσε εντολή να ενισχυθούν τα στρατεύματα, που βρίσκονται στα σύνορα και να σταλούν επιθετικά ελικόπτερα.
Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ελικόπτερα Mi-8 και Mi-24 της Πολεμικής Αεροπορίας και των Δυνάμεων Αεράμυνας της χώρας είχαν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Πολωνίας, λέγοντας ότι οι πολωνικοί ισχυρισμοί είναι πλασματικοί.
Σύμφωνα με το Μινσκ, διατυπώνοντας τέτοιους ισχυρισμούς, οι πολωνικές στρατιωτικές και πολιτικές αρχές επιδιώκουν να δικαιολογήσουν μια στρατιωτική συσσώρευση κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης