Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Nέος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων o Metin Gurak – Για πρώτη φορά γυναίκα ναύαρχος

Τουρκία: Nέος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων o Metin Gurak – Για πρώτη φορά γυναίκα ναύαρχος
Ο νέος αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ υπηρετεί ως διοικητής της 2ης Στρατιάς από το 2021…
Ο στρατηγός Metin Gurak ορίστηκε νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, σε μια σειρά αποφάσεων που έλαβε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, τις οποίες ενέκρινε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan.
Ο Erdogan προήδρευσε της κεκλεισμένων των θυρών σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου, που προχώρησε στις κρίσεις των ενόπλων δυνάμεων.
Ο Gurak θα αντικαταστήσει τον Yasar Guler, ο οποίος ορίστηκε υπουργός Άμυνας στη νέα κυβέρνηση του Erdogan που προέκυψε από τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Μαΐου.
Ο νέος αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ υπηρετεί ως διοικητής της 2ης Στρατιάς από το 2021.
Ο Selcuk Bayraktaroglou, υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου, θα είναι ο νέος αρχηγός του Στρατού Ξηράς, αντικαθιστώντας τον Musa Absever, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου της τουρκικής προεδρίας.
Ο πτέραρχος Ziya Cemal Candioglu διορίστηκε νέος αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας μετά την αποστράτευση του Attila Gülan.
Όλοι τους αναλαμβάνουν καθήκοντα στις 30 Αυγούστου.
Παράλληλα, για πρώτη φορά στην ιστορία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού ορίστηκε γυναίκα ναύαρχος, με την Gokchen Firat Yas να παίρνει το βαθμό της αντιναυάρχου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης