Τελευταία Νέα
Διεθνή

Associated Press: Όσοι δεν πληρώνουν ξαπλώστρα… δεν έχουν τύχη να κάτσουν σε πολλές θάλασσες στην Ελλάδα

Associated Press: Όσοι δεν πληρώνουν ξαπλώστρα… δεν έχουν τύχη να κάτσουν σε πολλές θάλασσες στην Ελλάδα
Οι ιδιωτικές παραλίες είναι παράνομες στην Ελλάδα, όπου το σύνταγμα ορίζει ότι όλες οι παράκτιες λωρίδες είναι κρατική ιδιοκτησία με εγγυημένη πρόσβαση του κοινού
Το ζήτημα των καταγγελιών για την παράνομη χρήση παραλιών από beach bar και άλλες επιχειρήσεις που νοικιάζουν παραθαλάσσιες ξαπλώστρες και ομπρέλες καλύπτει το Associated Press, αναφέροντας ότι οι λουόμενοι που δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν δεν μπορούν να βρουν σημείο να κάτσουν στην άμμο σε πολλές παραλίες.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας υποσχέθηκε την Τετάρτη να εντατικοποιήσει τους ελέγχους σε beach bar και άλλες επιχειρήσεις που νοικιάζουν παραθαλάσσιες ξαπλώστρες και ομπρέλες.
Όπως ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης «έχω δώσει οδηγίες... για να ενταθούν οι επιθεωρήσεις».
Οι ιδιωτικές παραλίες είναι παράνομες στην Ελλάδα, όπου το σύνταγμα ορίζει ότι όλες οι παράκτιες λωρίδες είναι κρατική ιδιοκτησία με εγγυημένη πρόσβαση του κοινού.
Ωστόσο, ο αυξανόμενος αριθμός παραθεριστών στη χώρα που εξαρτάται από τον τουρισμό έχει αυξήσει τη ζήτηση για παραλίες που προσφέρουν ξαπλώστρες, αναψυκτικά, σνακ και —πολύ συχνά— δυνατή μουσική.
Οι τοπικές αρχές μισθώνουν περιορισμένα τμήματα παραλιών σε επιχειρηματίες που προσφέρουν υπηρεσίες τους καλοκαιρινούς μήνες και σε ορισμένες περιπτώσεις χρεώνουν στους πελάτες περισσότερα από 100 ευρώ για μια ομπρέλα και ένα ζευγάρι ξαπλώστρες.
Σε πολλά ελληνικά νησιά, είναι πλέον δύσκολο να βρείτε μια παραλία χωρίς ξαπλώστρες κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.
Ομάδες διαμαρτυρίας σε ορισμένα δημοφιλή νησιά του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένης της Πάρου, της Νάξου και της Σέριφου, ισχυρίζονται ότι ορισμένοι επιχειρηματίες συχνά υπερβαίνουν κατά πολύ το εύρος των μισθώσεών τους, καταλαμβάνουν ολόκληρες παραλίες με τα προϊόντα τους και μερικές φορές απαγορεύοντας στους επισκέπτες να κάτσουν στις παραλίες.
Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ονόμασαν τις διαδηλώσεις «η εξέγερση των πετσετών θαλάσσης», αναφερόμενοι στα αντικείμενα που έφεραν μαζί τους οι επισκέπτες της παραλίας για να καθίσουν.
Ο ανώτατος εισαγγελέας της Ελλάδας διέταξε έρευνα αυτή την εβδομάδα μετά τις καταγγελίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης