Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η «Goldman Sachs» βοηθά τη Ρωσία να παρακάμψει τις κυρώσεις

Η «Goldman Sachs» βοηθά τη Ρωσία να παρακάμψει τις κυρώσεις
Η Goldman Sachs συμφώνησε πέρυσι να μεταβιβάσει ένα μέρος των ιδιωτικών ρωσικών επενδύσεών της σε δύο πρώην υπαλλήλους της
Μια μικρή νίκη έναντι της χιονοστιβάδας των αμερικανικών κυρώσεων έχει πετύχει η Ρωσία, καθώς με τη βοήθεια της Elena Titova, η οποία κατείχε κορυφαίες θέσεις στη Μόσχα για τις Goldman Sachs, Morgan Stanley και UBS κατά τη διάρκεια των σχεδόν τριών δεκαετιών της ως τραπεζικός επενδυτής, έχει καταφέρει να παρακάμψει αρκετές από αυτές.
Μάλιστα, η Titova, οκτώ ημέρες μετά την εισβολή των δυνάμεων του Vladimir Putin στην Ουκρανία το 2022, παραιτήθηκε από τις θέσεις της για να βοηθήσει τη Ρωσία.
Μάλιστα, γεννημένη σε ρωσο-ουκρανική οικογένεια και με σπουδές εν μέρει στις ΗΠΑ, έκοψε τους επαγγελματικούς δεσμούς με τη χώρα όπου είχε κάνει καριέρα.

Κι άλλα στελέχη της Goldman στο πλευρό της Μόσχας

Η Goldman Sachs συμφώνησε πέρυσι να μεταβιβάσει ένα μέρος των ιδιωτικών ρωσικών επενδύσεών της σε δύο πρώην υπαλλήλους της, ως μέρος των προσπαθειών της να τερματίσει τις δραστηριότητές της στη χώρα στον απόηχο του πολέμου της Μόσχας με την Ουκρανία.
Η Goldman μεταβίβασε το ιδιοκτησιακό της μερίδιο στη ρωσική εταιρεία προσλήψεων HeadHunter and Cian, έναν ιστότοπο με ακίνητα, στους Maxim Klimov και Anton Schreider.
Ο Klimov και ο Schreider ήταν διευθύνοντες σύμβουλοι της Goldman στη Ρωσία έως ότου αποχώρησαν από την αμερικανική τράπεζα τον Ιούλιο του περασμένου έτους.
Οι ακριβείς όροι της συναλλαγής δεν ήταν δυνατό να μαθευτούν, αλλά έγινε σε μειωμένη τιμή, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα.
Η συμφωνία δίνει στους πρώην υπαλλήλους της Goldman μερίδια σε εταιρείες που παρέμειναν κερδοφόρες ακόμη και όταν οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο έχουν πυροδοτήσει φυγή ξένων ομίλων και ταλαιπωρημένες αγορές.
Ωστόσο, ορισμένες από τις δυτικές εταιρείες που αποχωρούν από τη Ρωσία έχουν διαπραγματευτεί ρήτρες επαναγοράς σε περίπτωση άρσης των κυρώσεων και επιλέξουν να επιστρέψουν στην αγορά, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης