Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός σε Πολωνία, Βαλτική για Wagner: Είναι επικίνδυνοι – Πάνω από 4.000 στη Λευκορωσία

Συναγερμός σε Πολωνία, Βαλτική για Wagner: Είναι επικίνδυνοι – Πάνω από 4.000 στη Λευκορωσία
Η Wagner, μεταφέρεται στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ για να την αποσταθεροποιήσει είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα
Συναγερμός έχει σημάνει στην Πολωνία για την παρουσία της στρατιωτικής δύναμης στη Wagner στη Λευκορωσία, με τον Πολωνό πρωθυπουργό Mateusz Morawiecki να υποστηρίζει πως το επόμενο διάστημα ο αριθμός των προκλήσεων θα αυξηθεί.
Ο Morawiecki αφού υποστήριξε ότι μαχητές της Wagner μεταφέρονται κοντά στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ για να αποσταθεροποιήσουν τη στρατιωτική συμμαχία και αφού τόνισε ότι στρατιώτες της Wagner ξεκίνησαν να εκπαιδεύονται μαζί με τον εθνικό στρατό της Λευκορωσίας, επισήμανε πως οι εξελίξεις αυτές ανάγκασαν την Πολωνία να μετακινήσει στα σύνορα με τη Λευκορωσία πάνω από 1.000 Πολωνούς στρατιώτες.
«Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο αριθμός των προκλήσεων θα αυξηθεί» είπε ο Morawiecki κατά τη συνάντηση που είχε με τον Λιθουανό πρόεδρο Gitanas Nausėda στην ανατολική Πολωνία, στο περίφημο διάδρομο Suwałki που βρίσκεται μεταξύ της Λευκορωσίας και του ρωσικού θύλακα του Kaliningrad και που ενώνει τα κράτη της Βαλτικής με τα άλλα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ.

Πάνω από 4.000 Wagner στη Λευκορωσία

«Η οργάνωση Wagner είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και μετακινούνται στην ανατολική πτέρυγα για να την αποσταθεροποιήσουν» υποστήριξε ο Morawiecki με τον Λιθουανό πρόεδρο να λέει ότι ο αριθμός των μαχητών Wagner στη Λευκορωσία θα μπορούσε να ξεπερνά τους 4.000.

Δεν αποκλείουν κλείσιμο συνόρων

Μάλιστα ο Nauseda δεν απέκλεισε και το σενάριο του πλήρους κλεισίματος των συνόρων με τη Λευκορωσία λόγω της παρουσίας των στρατιωτών της Wagner.
«Δεν πρέπει μόνο να μιλήσουμε για τα μέτρα σε εθνικό επίπεδο αλλά επίσης…τι θα πρέπει να γίνει εάν αυτή η κατάσταση γίνει ακόμα πιο περίπλοκη, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των συνόρων με τη Λευκορωσία» υποστήριξε ο Nauseda, τονίζοντας ότι «αυτό θα πρέπει να γίνει με συντονισμένο τρόπο μεταξύ της Πολωνίας, της Λιθουανίας και της Λετονίας».

Wagner… μετανάστες

Σύμφωνα με τον Morawiecki, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το σενάριο, μαχητές της Wagner να μεταμφιεστούν και να υποδυθούν τους παράνομες μετανάστες, προκειμένου να περάσουν στο έδαφος της Πολωνίας και άλλων κρατών – μελών του ΝΑΤΟ προκειμένου να πραγματοποιήσουν δολιοφθορές.
«Ως εκ τούτου, μετακινούμε τα στρατεύματά μας στα ανατολικά της χώρας για να ενισχύσουμε την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» υποστήριξε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης