Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ιάπωνες προειδοποιούν: Η Γερμανία κινδυνεύει να γίνει ξανά ο ασθενής της Ευρώπης - Έπεσε στην παγίδα Putin

Οι Ιάπωνες προειδοποιούν: Η Γερμανία κινδυνεύει να γίνει ξανά ο ασθενής της Ευρώπης - Έπεσε στην παγίδα Putin
Το μέλλον της γερμανικής οικονομίας δεν είναι αισιόδοξο αναφέρουν ιαπωνικά ΜΜΕ
Σχετικά Άρθρα
Τον κίνδυνο η Γερμανία, από «ατμομηχανή» να γίνει ξανά ο «ασθενής» της Ευρώπης προειδοποιούν ιαπωνικά ΜΜΕ, τα οποία αναφέρουν πως το μέλλον της γερμανικής οικονομίας κάθε άλλο παρά αισιόδοξο φαντάζει.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το ιαπωνικό JB Press υποστηρίζει πως η Γερμανία αντιμετωπίζει δυσκολίες στην προσπάθεια της να εξέλθει της ύφεσης κυρίως λόγω των πολύ υψηλών τιμών στην ενέργεια.
«Επιπλέον, η άρνηση στο ρωσικό φυσικό αέριο επέφερε ένα σημαντικό πλήγμα στη χημική βιομηχανία της Γερμανίας, η οποία θεωρείται και ο «οδηγός» της γερμανικής οικονομίας.
Το Βερολίνο κατάφερε να αγοράσει φυσικό αέριο από το Κατάρ και τη Νορβηγία αλλά είναι αντιμέτωπο με τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών» αναφέρει το ιαπωνικό δημοσίευμα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ίδια στιγμή μια σειρά από εργοστάσια στη χημική βιομηχανία, στους τομείς του χάλυβα και του αλουμινίου και σε άλλους τομείς της γερμανικής βιομηχανίας μεταφέρονται στο εξωτερικό, λόγω των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου, γεγονός που πυροδοτεί φόβους και ανησυχίες για το μέλλον της παραγωγής.
Οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθούν παγκοσμίως οι τιμές στην ενέργεια, στα καύσιμα και στα τρόφιμα τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin να υποστηρίζει πως οι κυρώσεις αυτές έχουν προκαλέσει σοβαρό πλήγμα σε όλη την παγκόσμια οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης