Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανούκλα η επέκταση του ΝΑΤΟ στα ανατολικά - Κίνα: Μετά την Ευρώπη, θέλει να καταστρέψει Ασία – Ειρηνικό

Πανούκλα η επέκταση του ΝΑΤΟ στα ανατολικά - Κίνα: Μετά την Ευρώπη, θέλει να καταστρέψει Ασία – Ειρηνικό
Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να ανοίξει το πρώτο γραφείο συνδέσμου του στην Ιαπωνία το 2024
Πυρά κατά του ΝΑΤΟ εξαπολύει ο Κινέζος πρέσβης στη Ρωσία, Zhang Hanhui, ο οποίος υποστηρίζει πως μετά την Ευρώπη, τώρα η Βορειοατλαντική Συμμαχία θέλει να καταστρέψει την ειρήνη και την ηρεμία στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Hanhui επισήμανε πως το ΝΑΤΟ έχει παρεκκλίνει από τους στόχους του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών σχετικά την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ των εθνών και την ενίσχυση της παγκόσμιας ειρήνης, καθώς επιμένει στη διενέργεια στρατιωτικών ασκήσεων κλιμακώνοντας την ένταση και δημιουργώντας μια αντιπαράθεση μεταξύ των «στρατοπέδων».
«Έχοντας «ανακατέψει» την Ευρώπη, το ΝΑΤΟ θέλει να καταστρέψει την ειρήνη και την ηρεμία στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού.
Αυτό που κάνει το ΝΑΤΟ δεν ευνοεί καθόλου την φιλία μεταξύ της ανθρωπότητας και του κόσμου» είπε ο Κινέζος διπλωμάτης.

Αντιδράσεις για επέκταση του ΝΑΤΟ

Αναφερόμενος στην επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και συγκεκριμένα, στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού ο Hanhui είπε πως το σενάριο αυτό δεν αντέχει σε καμία κριτική.
«Αυτό υπερβαίνει την έννοια της συλλογικής αυτοάμυνας που επιτρέπεται από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» τόνισε ο Hanhui.
«Το ΝΑΤΟ λέει ότι είναι μια ένωση συλλογικής άμυνας που ασκεί το δικαίωμα στη συλλογική αυτοάμυνα, αλλά συνεχίζει να επεκτείνεται πέρα από τα σύνορα του, σκοπεύοντας να προκαλέσει στρατιωτική αντιπαράθεση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Δεν υπάρχουν απειλές κατά του ΝΑΤΟ, πόσο μάλλον απειλές για ένοπλη επίθεση εναντίον του σε αυτήν την περιοχή.
Συνεπώς, το ΝΑΤΟ δεν έχει κανένα νομικό λόγο για να επικαλεστεί το δικαίωμα στη συλλογική αυτοάμυνα» επισήμανε ο Κινέζος πρέσβης, τονίζοντας ότι αυτές οι ενέργειες παραβιάζουν τις προβλέψεις του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για τις περιφερειακές συμφωνίες.

Πατάει Ασία

Σύμφωνα με τον Hanhui, τα τελευταία χρόνια το ΝΑΤΟ απλώνεται ολοένα και περισσότερο και εμπλέκεται στις υποθέσεις της περιοχής της Ασίας – Ειρηνικού.
«Το ΝΑΤΟ προσκάλεσε την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία να συμμετάσχουν στις συνόδους κορυφής της Συμμαχίας για δύο συνεχόμενα χρόνια και έχει υπογράψει ένα «πρόγραμμα» εταιρικής σχέσης μαζί τους.
Επιπλέον, το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να ανοίξει το πρώτο γραφείο συνδέσμου του στην Ιαπωνία το 2024.
Η επιθυμία του να μετακινηθεί ανατολικά, στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού, προκαλεί μεγάλη ανησυχία και έντονες αντιρρήσεις από τις χώρες της περιοχής» σημείωσε ο Hanhui, ο οποίος επικαλέστηκε τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Paul Keating ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ προς την περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού είναι «σαν πανούκλα».
«Αυτή η φράση εκφράζει την ανησυχία των κρατών της περιοχής» τόνισε ο Κινέζος πρέσβης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης