Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νίγηρας: Πιθανή η απομάκρυνση υπαλλήλων της πρεσβείας των ΗΠΑ

Νίγηρας: Πιθανή η απομάκρυνση υπαλλήλων της πρεσβείας των ΗΠΑ
Η Δύση καταδίκασε το πραξικόπημα, εκφράζοντας φόβους ότι οι ισλαμιστές θα κερδίσουν έδαφος
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να απομακρύνουν ορισμένους από τους υπαλλήλους τους και τις οικογένειες του διπλωματικού προσωπικού τους από την πρεσβεία τους στη Νιαμέι, μετά την κατάληψη της εξουσίας στον Νίγηρα από τους στρατιωτικούς.
Σύμφωνα πάντως με έναν Αμερικανό αξιωματούχο, η πρεσβεία θα παραμείνει ανοιχτή και οι υψηλόβαθμοι διπλωμάτες θα συνεχίσουν να εργάζονται εκεί.
Ο Νίγηρας είναι ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους των δυτικών χωρών στον αγώνα κατά των εξτρεμιστών ισλαμιστών.
Η Δύση καταδίκασε το πραξικόπημα, εκφράζοντας φόβους ότι οι ισλαμιστές θα κερδίσουν έδαφος.

Δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση


Ο Αμερικανός αξιωματούχος, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, είπε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση, όμως είναι πολύ πιθανή μια εκκένωση.
Το προσωπικό θα απομακρυνθεί από τον Νίγηρα με πολιτικό αεροσκάφος που θα ενοικιαστεί από το State Department και δεν θα χρησιμοποιηθούν στρατιωτικά αεροπλάνα, διευκρίνισε.
Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και οι ΗΠΑ έχουν στρατιωτικές αποστολές στον Νίγηρα και συμμετέχουν στην εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας αυτής αλλά και στην αντιμετώπιση οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος.
Η Γαλλία και η Ιταλία έχουν αρχίσει να απομακρύνουν Ευρωπαίους πολίτες από τον Νίγηρα και τα πρώτα αεροσκάφη τους προσγειώθηκαν σήμερα στο Παρίσι και τη Ρώμη.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ενδεχόμενη αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης