Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 1,4% για τις ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο των ανακοινώσεων της Fitch για τις ΗΠΑ

Πτώση 1,4% για τις ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο των ανακοινώσεων της Fitch για τις ΗΠΑ
Οι μεγαλύτερες αναταράξεις αποτυπώθηκαν στις μετοχές του λιανεμπορίου και των εξορύξεων, με τους δείκτες των εν λόγω κλάδων να σημειώνουν πτώση γύρω στο 2,7% έκαστος
Σχετικά Άρθρα
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχώρησαν σήμερα (2/8) καθώς μεταφερόταν σε παγκόσμια, πλέον, κλίμακα η ανησυχία λόγω της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από την Fitch.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 1,35%, με όλους τους επιμέρους κλάδους να κινούνται σε αρνητικά επίπεδα.
Οι μεγαλύτερες πιέσεις αποτυπώθηκαν στις μετοχές του λιανεμπορίου και των εξορύξεων, με τους δείκτες των εν λόγω κλάδων να σημειώνουν πτώση γύρω στο 2,7% έκαστος.
Οι ευρωπαϊκοί δείκτες ακολούθησαν τις τάσεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου βέβαια εκεί οι δείκτες κατέγραψαν αρκετά πιο απότομη πτώση μετά τις ανακοινώσεις της Fitch.
Όσον αφορά στις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού υπήρξε κι εκεί σαφής υποχώρηση νωρίς το πρωί λόγω των ανησυχητικών ειδήσεων που έφεραν τριγμούς στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Πάντως, οι οικονομικοί αναλυτές μέχρι στγμής έχουν κάνει λόγο για επιπτώσεις που κατά πάσα πιθανότατα θα είναι και προσωρινές αλλά και περιορσμένες.
Άλλωστε, τα στοιχεία που εξέδωσε τη Δευτέρα (2/8) η Eurostat, συνηγορούν σε ένα κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας, τόσο ως προς τον περιορισμό του πληθωρισμού, όσο και ως προς την επιστροφή της ΕΕ στην ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης