Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mεγάλη υποχώρηση για το ρωσικό νόμισμα λόγω εξαγωγών: Στα 103 ρούβλια ανά ευρώ

Mεγάλη υποχώρηση για το ρωσικό νόμισμα λόγω εξαγωγών: Στα 103 ρούβλια ανά ευρώ
Την ίδια στιγμή, το δολάριο παραμένει πάνω από τα 94 ρούβλια - πρόσθεσε 1,92 ρούβλια και παραμένει στο επίπεδο των 94,25 δολ.
Η ισοτιμία του ευρώ στο Χρηματιστήριο της Μόσχας ξεπέρασε τον πήχη των 103 ρουβλίων για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2022, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της πλατφόρμας συναλλαγών.
Έτσι, στις 17:58 η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος αυξήθηκε κατά 1,82 ρούβλια, στα 103 ρούβλια.
Την ίδια στιγμή, το δολάριο παραμένει πάνω από τα 94 ρούβλια - πρόσθεσε 1,92 ρούβλια και παραμένει στο επίπεδο των 94,25.
Το γιουάν διαπραγματεύεται στα 13,07 ρούβλια, προσθέτοντας 23 καπίκια.
Σύμφωνα με τον Sergey Konygin, ανώτερο οικονομολόγο στην επενδυτική τράπεζα Sinara, το ρούβλι αποδυναμώνεται λόγω της έλλειψης υποστήριξης από τους εξαγωγείς.
Όπως εξήγησε ο εμπειρογνώμονας, η ζήτηση συναλλάγματος γίνεται από εισαγωγείς και μεγάλες επιχειρήσεις στο πλαίσιο της εξαγοράς μετοχών μη φιλικών μη κατοίκων.
Μέρος του νομίσματος διακανονίζεται σε ξένους λογαριασμούς και ο όγκος συναλλαγών στο χρηματιστήριο παραμένει χαμηλός.
Οι ειδικοί της Renaissance Capital αποδίδουν επίσης την αποδυνάμωση του ρουβλίου στην απουσία σημαντικής εισροής κερδών από εξαγωγές συναλλάγματος και σε κάποια μείωση του όγκου συναλλαγών σε σχέση με το τέλος του μήνα.
Ωστόσο, πιστεύουν ότι υπάρχει περιθώριο στήριξής του τόσο λόγω της αύξησης των τιμών στο πετρέλαιο όσο και λόγω της αναμενόμενης επιβράδυνσης στη ζήτηση για εισαγωγές.
σδ_4.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης