Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Trump: Πώς μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές παρά τις κατηγορίες - Τι προβλέπει το Αμερικανικό Σύνταγμα

ΗΠΑ - Trump: Πώς μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές παρά τις κατηγορίες - Τι προβλέπει το Αμερικανικό Σύνταγμα
Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έχει σαφώς με το μέρος του το Σύνταγμα, τον θεμελιακό Χάρτη του Πολιτεύματος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
Το μεγάλο ερώτημα που απασχολέι τη δημόσια σφαίρα των ΗΠΑ τις τελευταίες μέρες αφορά στο κατά πόσο ο πρώην Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος Donald Trump θα μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα για τις επικείμενες Προεδρικές εκλογές, ενώ εκκρεμούν σοβαρές δικαστικές υποθέσεις εις βάρος του.
Ο πρώην Πρόεδρος ωστόσο έχει σαφώς με το μέρος του το Σύνταγμα, τον θεμελιακό Χάρτη του Πολιτεύματος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Ακόμα και η άρνηση του Τραμπ να αποδεχτεί το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020 δεν είναι παράγοντας που θα μπορούσε να εμποδίσει την κάθοδό του, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του BBC.
Άλλωστε η αποδοχή ενός εκλογικού αποτελέσματος δε θα μπορούσε επ' ουδενί να αποτελεί προϋπόθεση ώστε ένας πρώην πρόεδρος να μπορεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.
Ο Τραμπ υποστηρίζει δικαίως ότι, ακόμη και αν καταδικαστεί ή ακόμη και φυλακιστεί, τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει από το να κατέλθει στις εκλογές του 2024.
Και πράγματι, το Σύνταγμα των ΗΠΑ τον δικαιώνει και σε αυτό το σημείο.
Αλλά και ως προς την εξουσιοδότηση για τη διαχείριση απόρρητων πληροφοριών -θέμα που έχουν «σηκώσει ψηλά οι αντίπαλοι του Trump- δεν ανακύπτει κανένα νομικό ζήτημα, καθώς ο Trump δεν χρειάζεται να πάρει από κανέναν άδεια για αυτό.
Το μόνο «τυφλό σημείο» στην περίπτωση πιθανής επανεκλογής του Trump είναι η καταδίκη για κατασκοπεία και σε αυτό το σκέλος οι ΗΠΑ ενδεχομένως να οδηγηθούν σε αχαρτογράφητα νομικά ύδατα, διότι πολύ απλά δεν υπάρχει κανένα σχετικό προηγούμενο και άρα η αντίστοιχη νομολογία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης