Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι απαντά η Fitch Ratings μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για την υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας

tags :
Τι απαντά η Fitch Ratings μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για την υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας
Ο Fitch πήρε την απόφασή του να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ λόγω δημοσιονομικών ανησυχιών, ανέφερε ο Richard Francis, ανώτερος διευθυντής της Fitch Ratings. .
Απάντηση στις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας έδωσε η Fitch Ratings.
Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός πιστοληπτικής αξιολόγησης, όπως επανέλαβε, πήρε την απόφασή του, λόγω δημοσιονομικών ανησυχιών και επιδείνωσης της διακυβέρνησης των ΗΠΑ, καθώς και της πόλωσης που αντικατοπτρίστηκε εν μέρει από την «εξέγερση» της 6ης Ιανουαρίου 2022…
Υπενθυμίζεται πως, σε μια κίνηση που εξέπληξε τους επενδυτές, η Fitch υποβάθμισε τις Ηνωμένες Πολιτείες σε AA+ από AAA την Τρίτη 1 Αυγούστου, επικαλούμενη δημοσιονομική επιδείνωση τα επόμενα τρία χρόνια και τις επώδυνες διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους, που απείλησαν και απειλούν την ικανότητα της κυβέρνησης να πληρώσει τους λογαριασμούς της.
Σύμφωνα με τον Richard Francis, ανώτερο διευθυντή της Fitch, «στηρίξαμε την απόφασή μας εν μέρει λόγω της επιδείνωσης στη διακυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία δεν αποπνέει εμπιστοσύνη σε ό,τι αφορά ικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει δημοσιονομικά και ζητήματα χρέους».
Αυτή η επιδείνωση, καθώς και η αυξημένη πόλωση στο πολιτικό κλίμα της χώρας, αντικατοπτρίστηκαν στην εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου, την οποία η Fitch ανέφερε σε συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.
Ο οίκος Fitch πραγματοποίησε συναντήσεις με το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών ενόψει της υποβάθμισης.
«Ήταν κάτι που τονίσαμε γιατί απλώς αντανακλά την επιδείνωση της διακυβέρνησης, είναι ένα από τα πολλά», είπε.
«Έχετε το ανώτατο όριο του χρέους, έχετε την 6η Ιανουαρίου.
Σαφώς, αν κοιτάξετε την πόλωση και με τα δύο κόμματα... οι Δημοκρατικοί πήγαν πιο αριστερά και οι Ρεπουμπλικάνοι πιο δεξιά, οπότε το κέντρο καταρρέει βασικά» είπε ο Francis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης