Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονος εκνευρισμός στην ΕΕ για το ρωσικό μπλόκο στη δράση ευρωπαϊκών ΜΚΟ στη Ρωσία

Έντονος εκνευρισμός στην ΕΕ για το ρωσικό μπλόκο στη δράση ευρωπαϊκών ΜΚΟ στη Ρωσία
«Είμαστε αναγκασμένοι να τονίσουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ανάγκη τήρησης της αρχής της μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων χωρών», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Αυστηρή προειδοποίηση στην ΕΕ να μην αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας απευθύνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Είμαστε αναγκασμένοι να τονίσουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ανάγκη τήρησης της αρχής της μη ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων χωρών», είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σχολιάζοντας μια δήλωση του Peter Stano, εκπροσώπου του επικεφαλής των Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ σχετικά με αλλαγές στη ρωσική νομοθεσία για τις ΜΚΟ που ορίζουν «ποινική ευθύνη για συμμετοχή πολιτών σε δραστηριότητες οποιουδήποτε ξένου ή διεθνούς μη κυβερνητικού οργανισμού που δεν είναι εγγεγραμμένος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης».
«Σύμφωνα με την ΕΕ, αυτές οι τροπολογίες υποτίθεται ότι έρχονται σε αντίθεση με το ίδιο το ρωσικό Σύνταγμα και περιορίζουν σοβαρά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών.
Επιπλέον, έχουν εξαχθεί βαθιά συμπεράσματα ότι οι τροπολογίες γενικά απομονώνουν τον ρωσικό λαό από τον υπόλοιπο κόσμο» σημείωσε η Zakharova.

Νευρική αντίδραση

«Μια τέτοια νευρική αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι κατανοητή.
Οι ρωσικές νομοθετικές πρωτοβουλίες περιορίζουν επιπλέον τις δυνατότητες των Βρυξελλών να επιχειρήσουν να επηρεάσουν την εσωτερική πολιτική κατάσταση στη Ρωσία.
Αυτό ακριβώς είναι που εκνευρίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι η υποτιθέμενη "συστηματική καταστολή της κοινωνίας των πολιτών στη Ρωσία'', την οποία η Δύση αντιμετωπίζει απλώς ως άσκηση κενού ρητορικής».
Η Zakharova σημείωσε ότι, προκειμένου να δεσμεύσουν νόμιμα Ρώσους πολίτες στις δραστηριότητές τους, οι ξένες ΜΚΟ πρέπει να εγγράψουν επίσημα υποκατάστημα ή γραφείο αντιπροσωπείας στη Ρωσία.
«Πού είναι η απομόνωση  εδώ; Αυτή είναι μια απλή επίσημη διαδικασία που έχει κάθε χώρα.
Για αυτούς, σίγουρα θα είναι δύσκολο. Θα θέλαμε πραγματικά να προστατευτούμε από αυτούς που, υπό το πρόσχημα μιας ΜΚΟ, εμπλέκονται στην καταστροφή της χώρας μας. Αυτό είναι γεγονός» τόνισε η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης